Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contractarà 89 persones en el pla d’ocupació ordinari d’aquest any La Generalitat aportarà més de 600.000 euros l’any per un pla bianual que permetrà contractar a ciutadans/es rubinencs en situació d’atur. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament contractarà 89 persones en el pla d’ocupació ordinari d’aquest any

La Generalitat aportarà més de 600.000 euros l’any per un pla bianual que permetrà contractar a ciutadans/es rubinencs en situació d’atur.
L’Ajuntament de Rubí, a travès de l’Institut de Promoció Econòmica (IMPES) contractarà un total de 89 persones en situació de desocupació dintre dels Plans d’Ocupació atorgats per la Generalitat de Catalunya que han concedit al consistori 612.911,75 € per aquest any i 614.952,20 € per al 2011 per desenvolupar aquests plans.
El consistori ha establert cinc sectors estratègics per tal de desenvolupar els plans d’ocupació del període 2010-2011, que són les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC’s), la sostenibilitat urbana, els serveis relacionats amb les activitats bàsiques de la vida diària, la dinamització i cohesió comunitària, i l’arranjament d’habitatges, equipaments i espais públics.

Així, durant aquest any es preveuen iniciar actuacions com la digitalització de les dades estadístiques i estudis socioeconòmics de Rubí, l’alfabetització digital per la recerca de feina i la intermediació en línia, accions de millora en els polígons industrials de la ciutat i de promoció del comerç i el turisme rubinenc, prevenció i atenció a la violència de gènere, atenció socioeducativa a persones amb risc de patir exclusió social i lleure i temps d’oci de persones adultes amb discapacitat psíquica, entre d’altres.

L’últim pla d’ocupació que va atorgar la Generalitat l’any passat va suposar la contractació de 43 persones de la nostra ciutat durant sis mesos per desenvolupar obres i serveis d’interès general i social per Rubí, amb un import global de 345.977 euros.

Els plans d’ocupació són accions per millorar la situació laboral de col·lectius amb dificultats especials per accedir al mercat de treball, com aturats de llarga durada o persones que treballen en sectors amb escassa generació de llocs de treball, amb la finalitat d’augmentar les seves condicions per trobar una feina. Per aquest motiu, amb el pla d’ocupació se’ls contracta de forma temporal per desenvolupar obres i serveis d’interès social i comunitari a la població on viuen. A més, les persones contractades amb aquests plans reben una formació complementaria per potenciar les seves competències personals, com ara saber afrontar una entrevista de treball o elaborar un currículum de forma adequada, i un seguiment personalitzat per la seva inserció o reinserció en el mercat laboral actual un cop finalitzat el pla.

Itineraris personals d’Inserció (IPI)

D’altra banda, l’Ajuntament de Rubí ha rebut també una subvenció de 105.302,29 € per l’any 2010, i d’una quantitat igual pel 2011, per a la realització dels Itineraris Personals d’Inserció (IPI), uns plans de treball amb persones en atur que suposen atendre-les, tant de forma individual com en grup, per oferir-los les eines necessàries per aconseguir tornar al mercat de treball amb èxit.
.

De forma individual, els participants realitzen entrevistes per fer una diagnosi de les seves habilitats laborals i poder dissenyar itineraris personals d’inserció i tutories personalitzades de seguiment i/o acompanyament. Mentre que, en grup, realitzen accions formatives per millorar aspectes personals, com poden ser la motivació, suport a l’autonomia, habilitats comunicatives, etc., així com per adquirir habilitats per fer una cerca d’ocupació de forma activa, organitzada i planificada, com ara informació del mercat de treball, recursos per a la recerca de feina, com fer procés de selecció o una entrevista, la redacció del currículum, entre d’altres.