Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 48 rubinencs mitjançant plans d’ocupació Els treballadors contractats rebran formació especialitzada amb caràcter obligatori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament contracta 48 rubinencs mitjançant plans d’ocupació

Els treballadors contractats rebran formació especialitzada amb caràcter obligatori
L’Ajuntament de Rubí ha contractat un total de 48 persones que o bé havien exhaurit la prestació d’atur o bé estaven cobrant la Renda Mínima d’Inserció (PRMI) en el marc del Programa mixt Treball i Formació, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu dins del Programa Operatiu Pluriregional d’Adaptabilitat i Ocupació per al període 2007-2013.

El Programa mixt Treball i Formació és l’equivalent als antics plans d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb la diferència que ara les ajudes inclouen accions formatives de caràcter obligatori, que en aquest cas assumeix el Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí.

El Govern català ha subvencionat el nostre municipi per a la contractació d’aquestes 48 persones. Una quarantena dels beneficiaris són rubinencs que havien exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi i que han estat derivats per les Oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Pel que fa als altres vuit, són perceptors de la Renda Mínima d’Inserció (PRMI). En tots dos casos els contractes laborals tenen una durada de sis mesos, del 30 de desembre de 2013 al juny del 2014, i contemplen una jornada del 100%.

Les persones contractades desenvoluparan accions d’interès social i comunitari com a peons de paletes, jardiners, administratius, auxiliars de la llar, treballadors socials i orientadors laborals. A l’hora d’escollir els diferents perfils laborals, el consistori ha intentat cobrir actuacions prioritàries al municipi, com ara l’arranjament de polígons, l’adequació de l’espai públic o l’assistència a la llar. Pel que fa als treballadors seleccionats, s’ha parat especial atenció als aspirants més vulnerables en funció de criteris econòmics i familiars.

L’ocupació com a prioritat

La sol·licitud d’una subvenció per a la contractació de 48 rubinencs respon a una de les prioritats absolutes de l’equip de govern per al present mandat: la generació de llocs de treball com a via de lluita contra l’atur i garantia de cohesió social. En una època de cert estancament del mercat laboral a causa de la crisi econòmica, l’Ajuntament entén que les administracions poden i han d’actuar com a motor de la contractació. Així ho evidencien altres iniciatives impulsades pel consistori dins el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013, com és el cas del projecte 6+6, que ha permès la reinserció laboral de 32 rubinencs per un període mínim d’un any.

De cara al 2014, l’Ajuntament treballa per donar continuïtat a les accions relacionades amb el foment de l’ocupació i l’emprenedoria, que l’any passat es van sufragar amb un total d’1,1 milions d’euros dins el Paquet de mesures extraordinàries.