Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 4 persones amb un pla d’ocupació per condicionar franges perimetrals Les feines tenen una durada de 6 mesos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament contracta 4 persones amb un pla d’ocupació per condicionar franges perimetrals

Les feines tenen una durada de 6 mesos.
L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa una nova campanya de condicionament de franges perimetrals de protecció contra incendis forestals a les urbanitzacions. En aquesta ocasió, s’han contractat sis treballadors, quatre d’ells mitjançant un pla d’ocupació en el marc del pla de mesures d’acompanyament de la crisi. Es tracta de persones d’entre 20 i 35 anys que es trobaven en situació d’atur.

Les tasques consisteixen en la creació de franges de protecció i seguretat al voltant de tots les urbanitzacions de Rubí, com ara la Perla, Can Ximelis, Can Barceló, Vallès Park, Can Solà, Can Mir, Castellnou i una part de Sant Muç. Aquestes franges fan 25 metres d’amplada al voltant de la urbanització. Amb aquesta actuació, es redueixen els elements vegetals per tal d’evitar la propagació ràpida del foc en cas d’incendi (poda d’arbres, recollida de troncs caiguts, neteja d’arbustos, etc.), així com facilitar l’actuació i l’accés dels bombers per aquestes franges en cas que sigui necessari.

Aquesta actuació és una mesura preventiva que va començar a principis d’octubre, amb l’arribada de la tardor, amb l’objectiu de preparar el terreny abans de la primavera, l’època en la qual es comença a registrar un augment de les temperatures i els possibles riscos d’incendi forestal.

El termini d’execució previst és d’uns sis mesos. D’aquests, uns quatre mesos i mig es destinaran a les franges de protecció, un mes al desbrossament selectiu de torrents i la resta, uns quinze dies, a la neteja de solars de titularitat municipal.