Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament continuarà restringint el pas dels camions de més de 12 metres pel Camí d’Ullastrell El Consistori recorrerà la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu nº 11 de Barcelona, que impugna el decret dictat per l’executiu local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament continuarà restringint el pas dels camions de més de 12 metres pel Camí d’Ullastrell

El Consistori recorrerà la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu nº 11 de Barcelona, que impugna el decret dictat per l’executiu local
L’Ajuntament de Rubí interposarà un recurs d’apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu nº 11 de Barcelona que declara nul el decret de 10 de juliol de 2012 dictat pel Consistori, on s’estableixen les mesures de restricció de pas de vehicles amb una longitud superior als 12 metres pel Camí d’Ullastrell. Malgrat que el jutjat ha estimat el recurs presentat per TMA Grupo Sánchez SL, l’Ajuntament continuarà realitzant els controls de trànsit en aquesta via, ja que considera que la sentència no és ferma.

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, respecta la sentència, però no la comparteix. Segons el regidor, “la sentència dóna la raó a l’empresa amb la justificació que un Ajuntament no pot fer aquest tipus de restriccions mitjançant un decret, sinó que ho ha de fer per ordenança municipal, però nosaltres creiem que la normativa aplicable sí que ho permet. I això és el que defensarem davant del TSJC. Considerem que es tracta d’una interpretació del jutge que no compartim”.

Restriccions de pas des de mitjans de 2012
El 16 de juliol de 2012 va entrar en vigor aquesta restricció de pas –amb certes excepcions–, amb la qual el Consistori pretén regular i equilibrar l’ús que els diferents usuaris (turismes, autocars escolars, autobusos urbans i vehicles de gran tonatge) fan d’aquesta via i, d’aquesta manera, prevenir accidents.

Alguns d’aquests camions de més de 12 metres que circulen pel Camí d’Ullastrell ho fan per accedir als abocadors de Can Carreras i Can Balasc, dues instal·lacions que estan subjectes a l’aprovació d’un Pla Especial Urbanístic (PEU), al qual l’Ajuntament ha presentat al·legacions.

Ara fa un any, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va notificar a l'Ajuntament de Rubí l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme en relació a la suspensió de la tramitació d’aquest Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc, aprovat inicialment per la Generalitat de Catalunya el desembre de 2012.

El PEU preveu ampliar la vida útil de l’abocador de Can Carreras i la instal·lació d’un nou dipòsit de residus no especials a Can Balasc.