Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament continua la campanya informativa sobre els nous itineraris del bus urbà Durant les dues primeres setmanes de funcionament dels nous recorreguts de les línies L1, L4 i L5 el consistori ha rebut una quinzena de peticions diàries d’informació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament continua la campanya informativa sobre els nous itineraris del bus urbà

Durant les dues primeres setmanes de funcionament dels nous recorreguts de les línies L1, L4 i L5 el consistori ha rebut una quinzena de peticions diàries d’informació.
L’Ajuntament de Rubí ha reforçat la informació sobre els nous recorreguts introduïts a les línies L1 (El Pinar – Can Serrafossà), L4 (Estació Rubí+D – Can Rosés) i L5 (Can Rosés – Estació Rubí+D) de l’autobús urbà. Uns canvis que consisteixen, d’una banda, en la desviació de les línies L1 i L4 per evitar el seu pas per l’interior de l’illa de vianants i, de l’altra, en la modificació del recorregut de les línies L4 i L5, que ara arriben fins a la zona del Mercat municipal.

Des que van entrar en funcionament aquests nous itineraris, just després de Festa Major, el consistori ha rebut una quinzena de peticions d’informació diàries per part dels usuaris del servei, que s’han adreçat a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o bé als mateixos conductors de l’autobús per conèixer més detalls sobre les noves parades que s’han creat, les que han quedat anul·lades, per aconseguir la nova guia del bus, etc. La regidora de Mobilitat, Belén Meneses, ha explicat que “en aquestes dues primeres setmanes de funcionament dels nous recorreguts tan sols hem rebut una única queixa en relació als canvis introduïts. La immensa majoria d’usuaris s’han dirigit a l’OAC o als conductors del bus per demanar més informació”. Segons Meneses, “aquest volum de consultes és del tot normal en un procés de modificació dels recorreguts de l’autobús urbà com el que s’ha dut a terme a la ciutat”.

Amb l’objectiu de facilitar el dia a dia dels usuaris del servei, l’Ajuntament ha reforçat la informació sobre els nous recorreguts, especialment a la zona de l’avinguda de l’Estatut. A banda d’incorporar cartells a les antigues parades d’aquesta via, els inspectors de RubíBus també oferiran informació als usuaris que pugin a l’autobús.

Quan van entrar en funcionament els nous itineraris es van col·locar avisos a les diferents marquesines. Aquests cartells contenen informació detallada dels canvis introduïts, de les parades anul·lades i de les parades alternatives, plànols inclosos. Paral·lelament, aquesta informació també es pot trobar, des de finals de juny, a l’interior dels autobusos i a la pàgina web www.rubibus.com, així com al perfil de Facebook de l’empresa concessionària del servei. A més, els conductors també informen els usuaris de tots els canvis i responen les preguntes que els formulen.

A més, responsables de les àrees de Mobilitat i de Comerç de l’Ajuntament van mantenir diverses reunions amb les entitats veïnals i els comerços afectats pels canvis de recorregut del bus urbà. L’objectiu d’aquestes trobades era informar-los de primera mà perquè fessin extensiva aquesta informació als veïns de la zona. En aquest sentit, s’ha posat a disposició dels usuaris dels barris més afectats per aquests canvis (Zona Nord, Ca n’Oriol, Plana de Can Bertran, El Pinar, 25 de Setembre) fulletons amb informació personalitzada. Aquest material es pot consultar a les associacions de veïns d’aquests barris.