Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament construirà un skatepark de 550 metres quadrats a Can Sant Joan L’alcaldessa, Carme García, s’ha reunit amb una vintena de joves de la ciutat per explicar-los el projecte, que ara està en procés de licitació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament construirà un skatepark de 550 metres quadrats a Can Sant Joan

L’alcaldessa, Carme García, s’ha reunit amb una vintena de joves de la ciutat per explicar-los el projecte, que ara està en procés de licitació.
L’Ajuntament de Rubí construirà un skatepark de 550 m2 a Can Sant Joan, en uns terrenys situats al costat de la carretera Rubí-Sant Cugat. Es tracta d’una nova zona esportiva a l’aire lliure dedicada principalment als skaters i breakdancers. Les obres, que tenen un termini d’execució d’uns tres mesos, és previst que comencin a principis de maig. L’equipament, per tant, podria entrar en funcionament al setembre.

Així els ho va explicar ahir al vespre l’alcaldessa, Carme García, a la vintena de joves patinadors que van acudir a la trobada convocada a l’Ateneu a través de Facebook. I és que l’alcaldessa va optar per fer servir aquesta xarxa social a l’hora de convidar els skaters de la ciutat a aquesta reunió informativa.

García va explicar que la ubicació del nou skatepark respon a la voluntat “d’integrar aquesta pràctica esportiva a Rubí sense destorbar la resta de ciutadans”. I és que, com va comentar l’alcaldessa, sovint es produeixen “col·lisions d’usos” en alguns espais de la ciutat. “Amb aquest projecte se solucionarà aquesta problemàtica”, ja que els skaters disposaran d’un espai específic on poder patinar.

L’alcaldessa també va explicar als patinadors que ells seran dels primers en estrenar aquest nou barri que s’està creant, juntament amb els nous inquilins dels pisos de protecció oficial en règim de lloguer que hi ha en aquesta mateixa zona i que la setmana passada ja van rebre les claus dels seus habitatges.

Un skatepark de 550 m2
Actualment, la zona que ocuparà l’skatepark no està urbanitzada. El projecte contempla la pavimentació d’aquest espai amb materials durs, marcant una clara diferència entre les zones d’ús esportiu i les zones reservades per al pas de vianants. En aquestes últimes s’utilitzarà un paviment que no rellisca, mentre que a la zona patinable s’hi col·locarà un paviment llis per facilitar l’ús esportiu. El recinte tindrà 2 accessos: un per Can Sant Joan i un altre per la carretera Rubí-Sant Cugat.

Pel que fa al clavegueram, es connectarà la xarxa de recollida d’aigües pluvials de l’espai públic a la xarxa general de clavegueram de Rubí. A la zona plana, el paviment tindrà pendents mínimes per a garantir una evacuació controlada i evitar l’entollament als racons. L’aigua anirà a parar a un drenatge que connectarà amb la xarxa de drenatges de Can Sant Joan.

A hores d’ara, aquest projecte està en procés de licitació, amb un pressupost de 130.000 euros.

Demandes dels skaters
La vintena de joves patinadors que ahir van acudir a la reunió informativa van traslladar a l’alcaldessa la seva satisfacció pel projecte de l’skatepark, així com també pel fet que se’ls hagi demanat la seva opinió sobre les característiques d’aquest nou equipament.

Els skaters també van aprofitar l’ocasió per plantejar diverses propostes a l’alcaldessa. Entre d’altres, van suggerir l’organització d’un campionat d’skate anual, que podria encabir-se en el programa de festa major, així com també la instal·lació d’una paret permanent on poder-hi fer grafits sempre que vulguin. I és que, tot i que celebren la iniciativa del festival Mixing Colors, consideren que calen espais estables on els grafiters puguin plasmar les seves creacions.

Per la seva banda, Carme García es va comprometre a estudiar la viabilitat de totes aquestes propostes. A més, va instar els joves patinadors a constituir-se en associació i a inscriure’s al registre d’entitats municipal.