Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament concedirà bonificacions de la taxa d’escombraries a les famílies monoparentals Les sol·licituds es poden presentar fins al 24 d’abril a l’oficina de l’ORGT de la Diputació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament concedirà bonificacions de la taxa d’escombraries a les famílies monoparentals

Les sol·licituds es poden presentar fins al 24 d’abril a l’oficina de l’ORGT de la Diputació.
L’Ajuntament ha obert el termini per tal que les famílies monoparentals presentin la reducció per a la Taxa per recollida, tractament i eliminació d’escombraries i altres residus urbans per a l’any 2014. Aquest ajut s’inclou com a novetat en les ordenances fiscals, aprovades el passat mes de desembre, respecte a anys anteriors, per tal d’equiparar les condicions per a aquestes famílies amb els ajuts que reben les famílies nombroses. El consistori, des de l’exercici 2005, ha implementat una línia d’ajuts als ciutadans/es per tal de donar suport a les economies domèstiques més desafavorides o en situació més precària, que han anant ampliant el nombre de col·lectius i la tipologia d’ajuts, com ara aquest, per recolzar les famílies en la situació actual de crisi econòmica.

Les famílies monoparentals, que vulguin demanar aquesta bonificació, hauran de residir de forma permanent a l’habitatge pel qual demanen l’ajut i disposar del títol de família monoparental que atorga la Generalitat de Catalunya. Segons la normativa aplicable, s'entén per família monoparental aquella que està formada per un o més fills menors de vint-i-un anys, o de vint-i-sis si estudien, que conviuen amb una sola persona i en depenen econòmicament. En aquest cas, podran obtenir una bonificació del 20% en la quota de la taxa. Per acreditar que l’immoble gravat per la taxa és el de la residència habitual de la família, s’haurà de presentar un certificat d’empadronament de tots els membres de la família que viuen a l’habitatge.

La documentació s’ha de presentar, abans del pròxim 24 d’abril de 2014, a l’Oficina de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, ubicada al c/ Pau Claris 38-40 de Rubí, de dilluns a divendres de 8.30 a 14 h, i dimarts i dijous de 16 a 18.30 h (tel. 93 472 91 16).