Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament assessora a una vintena d’entitats esportives de Rubí sobre les inspeccions de treball de la seguretat social L’alcaldessa i el regidor d’Esports participen en aquesta jornada informativa impulsada pel consistori. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament assessora a una vintena d’entitats esportives de Rubí sobre les inspeccions de treball de la seguretat social

L’alcaldessa i el regidor d’Esports participen en aquesta jornada informativa impulsada pel consistori.
Una vintena d’entitats esportives de la ciutat, on actualment hi presten servei unes 35 entitats de diverses disciplines esportives, han participat en la sessió informativa “La gestió de les persones als clubs esportius”, impulsada per l’Ajuntament de Rubí en relació a les inspeccions de treball que la Seguretat Social està portant a terme en les entitats esportives de Catalunya.

La jornada ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i el regidor d’Esports, Josep M. Castro, que han explicat als representants de les entitats aquestes inspeccions de treball, com els pot afectar no acomplir la normativa estatal, quines són les possibles sortides, a més de l’actual moratòria que s’ha aconseguit a través de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Els responsables municipals també han explicat quin és el procés que l’Ajuntament seguirà per defensar la tasca que les entitats fan per la difusió i promoció de l’esport a la nostra ciutat, a través de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i de l’Associació de Municipis de Catalunya (AMC).
Per la seva banda, les entitats van posar de manifest la seva preocupació respecte al manteniment de les seves funcions si la situació no canvia, ja que aquestes inspeccions poden suposar la suspensió de les seves activitats en alguns casos, i des del consistori se’ls ha informat que haurien de vehicular les seves accions a través de les respectives federacions.

Des de fa una mesos, el Govern central ha posat en marxa una campanya d’Inspecció de treball de la Seguretat Social, relacionada amb les remuneracions del personal que desenvolupa tasques en les entitats esportives com a monitors, voluntaris, esportistes, arbitres, etc., per tal d’obligar a aquestes a regularitzar la situació d’aquests col•laboradors i comunicar-ho al Consell Català de l’Esport.

La sessió ha comptat amb la participació d’Eduardo Izquierdo, tècnic de l’entitat Suport Associatiu, que va fer una xerrada sobre la gestió de les persones als clubs esportius i quines són les obligacions de les entitats segons la relació que tenen amb les persones que hi col·laboren. La jornada també ha volgut atendre i resoldre tots els dubtes que tenen les entitats esportives respecte a la seva gestió laboral.