Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament arrenca a la Generalitat el compromís de millorar l’estació de RENFE de Rubí La regidora de Mobilitat s’ha reunit recentment amb el responsable de la línia R8 per reclamar, entre d’altres, la instal·lació de màquines expenedores de bitllets. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament arrenca a la Generalitat el compromís de millorar l’estació de RENFE de Rubí

La regidora de Mobilitat s’ha reunit recentment amb el responsable de la línia R8 per reclamar, entre d’altres, la instal·lació de màquines expenedores de bitllets.
La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Rubí, Belén Meneses, s’ha reunit recentment amb el responsable de la línia R8 de RENFE, José Antonio Sáez, per comprovar in situ les deficiències que existeixen actualment a l’estació rubinenca.

Prèviament, i després de rebre diverses queixes de ciutadans i dels grups de l’oposició, tècnics del consistori ja van dur a terme una primera inspecció ocular a l’estació, en la qual van detectar diverses mancances. Entre d’altres, van comprovar que la zona on es venien els bitllets està tancada, que no existeix cap màquina de venda de títols ni cap dispositiu de trucada d’emergència, que els lavabos estan tancats i que la distància i alçada entre l’andana i les portes dels combois és excessiva, fent molt difícil o impossible l’accés sense ajuda a les persones amb problemes de mobilitat. Pel que fa a l’exterior de l’estació, van detectar que les escales per accedir al pont estan en un estat molt deficient, suposant un perill per a la seguretat dels usuaris; que l’exterior de l’estació està en un estat lamentable, ja que s’hi acumulen runes i altres elements, brutícia i segments trencats de tanques; i que la senyalització a la sortida de l’estació és confusa i incorrecta.

Posteriorment a la inspecció, l’Ajuntament va enviar un escrit a l’Agrupació de Municipis titulars de Transport Urbà de la 2ª Corona metropolitana de Barcelona (AMTU) descrivint l’estat en què es troba l’estació de RENFE de Rubí i aquest organisme va traslladar el document a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Paral·lelament, la Junta de portaveus va aprovar una moció al Ple municipal del mes de novembre que recollia que l’Ajuntament fes les gestions necessàries amb RENFE i Adif per actualitzar el contracte de servei, retirar les restes de les obres realitzades a l’entorn de l’estació i revisar els accessos, entre d’altres.

Reunió i compromisos
A la reunió mantinguda amb el responsable de la línia R8 de RENFE, José Antonio Sáez, l’operadora es va comprometre a intentar solucionar les deficiències que són competència seva (recordem que el propietari de les infraestructures és ADIF) aquest mes de gener.

Entre d’altres, la Generalitat de Catalunya s’ha compromès a instal·lar màquines expenedores de bitllets i sistemes d’emergència (polsador i càmeres), obrir l’interior de l’estació posant mampares per separar l’antic bar, reparar les tanques d’accés a l’estació i millorar l’accés als trens, ja sigui elevant l’andana o canviant el tipus de tren per altres de pis més baix (aquesta darrera actuació no té termini d’execució fixat).

El consistori rubinenc es posarà en contacte amb ADIF, que té les competències de l’exterior de l’estació, per tal de trobar solucions a les mancances existents.