Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia la programació cultural amb motiu de Sant Jordi i l’Any Espriu 2013 Els equipaments culturals de la ciutat programen més de 50 activitats per tots els públics per fomentar la lectura . https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament amplia la programació cultural amb motiu de Sant Jordi i l’Any Espriu 2013

Els equipaments culturals de la ciutat programen més de 50 activitats per tots els públics per fomentar la lectura .
Per setè any consecutiu, l’Ajuntament de Rubí organitza una seixantena d’activitats relacionades amb el món de la literatura, adreçades a infants, joves i adults per tal de fomentar l’hàbit i la pràctica de la lectura entre tota la població. Així, coincidint amb el mes d’abril, en què es celebra la Diada de Sant Jordi, i amb la commemoració de l’Any Espriu pel centenari del naixement del poeta, els diversos equipaments culturals de la ciutat, com la Biblioteca, el Museu Municipal (MMUC), La Sala i l’Ateneu faran presentacions de llibres, converses amb autors, tallers per infants i per a adults, hores del conte, conferències, etc.

Tot just després de les festes de Setmana Santa, començaran les activitats programades amb un taller de passallibres per a nens de 7 a 14 anys a la Biblioteca Mestre Martí Tauler el dia 2 d’abril, que es commemora el Dia Internacional del llibre infantil 2013, per promocionar els llibres infantils i juvenils i la lectura entre els joves. L’activitat, amb la qual la Biblioteca s’adhereix a aquesta iniciativa, es farà a les 18 h i cal apuntar-s’hi amb antelació ja què les places són limitades.

Altres activitats que es faran relacionades amb aquest programa són l’obra de teatre Cosmètica de l'enemic d’Amélie Nothomb a La Sala el diumenge 14 d’abril a les 18h; un Dictat Solidari d’un fragment d’Incerta glòria de Joan Sales que farà l’actor Enric Majó a la Biblioteca el dilluns 15 d’abril en què els participants han de portar un aliment envasat per fer una banc solidari; i el concert Tira-li l’alè a càrrec d’Enric Casasses i el grup Triulet el dissabte 20 d’abril a La Sala.

A més, les entitats de la ciutat han preparat també diverses activitats relacionades amb aquesta celebració, com un Monogràfic de Gabriel Fauré de l’Obrador Coral, les caramelles del Cor Unió, el Concert de Primavera amb la Cobla Contemporània de Foment de la Sardana o l’actuació castellera de la Diada de Primavera, que s’afegeixen a les diverses activitats habituals que l’Ajuntament organitzarà al carrers i al espais culturals de la ciutat per la Diada de Sant Jordi que seran presentats pròximament.