Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia amb cent noves publicacions el Racó de la dona de la Biblioteca Mestre Martí Tauler Anualment, aquest servei realitza un miler de préstecs de documents relacionats amb la temàtica de la dona. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament amplia amb cent noves publicacions el Racó de la dona de la Biblioteca Mestre Martí Tauler

Anualment, aquest servei realitza un miler de préstecs de documents relacionats amb la temàtica de la dona.
L’Ajuntament de Rubí ha incrementat amb un centenar de llibres i publicacions noves el nombre dels volums de consulta que hi ha al Racó de la Dona que gestiona la regidoria de la Dona a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Aquest fons documental conté un total de 1024 documents catalogats relacionats amb la temàtica de les dones (DVD, novel·les, biografies, etc.), treball, violència, igualtat, feminisme, usos del temps, novel•les, revistes, etc., així com contes escrits amb la tècnica de lectura fàcil, entre d’altres. Aquest espai descentralitzat està ubicat a la tercera planta de la nova biblioteca municipal.

Cada any, el volum de préstecs en aquest servei, que es va posar en marxa al 2003, s’apropa als mil documents, ja que s’ha consolidat com un espai molt utilitzat tant per particulars com per associacions, entitats i centres educatius per disposar de més informació per introduir la perspectiva de gènere en les activitats i treballs que desenvolupen.

El servei vol millorar l’accés a la cultura de la ciutadania de Rubí des d’una perspectiva de gènere, fent visibles les aportacions de les dones com a creadores, autores i polítiques d’altres països i cultures. El fons documental concentra tot tipus d’informacions (fulletons, manifestos institucionals, llibres), especialment en dates assenyalades com el 25 de novembre (Dia contra la violència de gènere) o el 8 de març (Dia de la Dona), en què a més es presentes exposicions temporals relacionades amb la temàtica de gènere i igualtat.

D’altra banda, si es vol consultar informació més especifica o realitzar algun tipus d’investigació, la regidoria de la Dona ofereix el Centre d’informació i Recursos per a Dones (CIRD) on hi ha a la disposició dels usuaris i usuàries més informació específica en temes de gènere, estudis, investigacions, manuals, etc.