Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aconsegueix que el transport escolar del CEIP Joan Maragall es mantingui al migdia El preu que haurà de pagar cada estudiant per accedir al centre en autobús serà de 177 euros anuals, en comptes dels 265€ previstos inicialment. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament aconsegueix que el transport escolar del CEIP Joan Maragall es mantingui al migdia

El preu que haurà de pagar cada estudiant per accedir al centre en autobús serà de 177 euros anuals, en comptes dels 265€ previstos inicialment.
L’Ajuntament de Rubí bonificarà els alumnes del CEIP Joan Maragall que hagin d’accedir al centre en transport escolar. Concretament, cada nen deixarà de pagar 88 euros a l’any, fet que suposa un abaratiment del preu final del servei, que passa dels 265 euros previstos inicialment als 177 euros.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya delega les competències de gestió del servei de transport escolar col·lectiu als consells comarcals. A l’inici de cada curs, cada ens comarcal signa un conveni de col·laboració amb el Departament, que és qui n’aporta el finançament. Els consells Comarcals presten aquest servei en funció del pressupost existent. Enguany, la Generalitat ha reduït en més d’un 20% l’aportació econòmica destinada al transport escolar, com a conseqüència de la política d’austeritat econòmica que està portant a terme. Aquest fet havia obligat el Consell Comarcal del Vallès Occidental a augmentar la quota d’aquest servei, fixant-la en 265 euros. Aquesta xifra suposava un augment d’un 407% respecte l’any passat, quan cada nen pagava només 65 euros durant tot el curs. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, el preu final s’ha pogut reduir fins als 177 euros.

Les famílies que tinguin més fills que també utilitzin el transport escolar per accedir al CEIP Joan Maragall tindran bonificacions extres. Així, el segon fill pagarà 89 euros anuals, mentre que el tercer fill i els posteriors gaudiran de la gratuïtat del servei. Tampoc hauran de pagar el transport escolar aquells alumnes que no hagin escollit el CEIP Joan Maragall a l’hora de fer la preinscripció però que, en canvi, els ha estat assignat aquest centre.

Transport escolar al migdia
Paral·lelament, l’Ajuntament de Rubí, juntament amb el Consell Comarcal, també ha arribat a un acord amb el Departament d’Ensenyament per tal de garantir el transport escolar del CEIP Joan Maragall als migdies. El centre rubinenc, ubicat al camí d’Ullastrell, a uns 4 quilòmetres de distància del nucli urbà de Rubí, és una excepció ja que, amb l’objectiu de reduir despeses, el govern català ha decidit suprimir aquest servei al conjunt del territori.

La regidora d’Educació i Atenció a la Infància, Maria Mas, va reunir-se ahir a la tarda amb la direcció del CEIP Joan Maragall i els membres de l’AMPA per tal de comunicar-los aquestes novetats.