Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acompleix el seu compromís de crear 255 places noves a les escoles bressols municipals fins al curs 2010-2011 Aquesta setmana ha començat el període de preinscripció per les tres escoles bressols municipals que hi haurà l’any vinent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament acompleix el seu compromís de crear 255 places noves a les escoles bressols municipals fins al curs 2010-2011

Aquesta setmana ha començat el període de preinscripció per les tres escoles bressols municipals que hi haurà l’any vinent.
La regidora de Serveis a les Persones, Ana M. Martínez, ha dit que, amb l’entrada en funcionament de la nova escola bressol Sol Solet, ubicada a l’edifici del Bullidor el curs vinent, “l’Ajuntament acompleix el seu compromís d’arribar a les 255 noves places d’educació infantil 0-3 fins al curs 2010-2011, segons estableix el mapa escolar de Catalunya per a la nostra ciutat, una xifra que de fet s’ha superat ja que les noves places creades han estat 307 des de l’any 2003”.

Dilluns, dia d’inici de les preinscripcions per a les escoles bressols municipals, la regidora ha aprofitat per anunciar que les places lliures per al curs vinent són 290 en totes les franges d’edat, de les quals 80 són per l’Escola Bressol La Lluna, altres 80 per La Bruna i la resta (127) per la nova Sol Solet, encara que el nombre total de places amb què compten les tres escoles bressols municipals és de 368. A més, Ana M. Martínez ha explicat que els criteris d’admissió també han canviat ja que, per aquesta campanya de preinscripció que conclou el pròxim 14 de maig, “tota la ciutat és una única zona i s’ha tingut en compte la situació laboral dels progenitors, ja que si ambdós treballen la puntuació és major que si només ho fa un d’ells“.Segons la regidora, “l’escola bressol és un recurs educatiu que ha de poder facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral de les famílies treballadores”.

Un total de 10 aules i un espai nou per la ciutat

Les obres de reforma de l’escola bressol Sol, Solet, a la planta baixa de l’edifici Bullidor, que es van iniciar el passat mes d’octubre, estaran acabades dintre d’un mes aproximadament, segons ha confirmat el regidor de Desenvolupament Urbà, Roger García, i llavors “començarà l’arranjament de la zona del pati per adequar-lo a les característiques d’una escola bressol, amb l’anivellament del carrer adjacent per tal de guanyar com a espai per a la ciutat la zona on hi ha la xemeneia de l’Escardívol”.

La superfície total de la nova escola bressol municipal és de 1.044 m2 construïts, amb un porxo exterior que s’utilitzarà per guardar els cotxets infantils d’uns 50 m2 i un pati de jocs de 575 m2.

La reforma ha mantingut la ubicació actual de les aules, amb un total de 7 destinades a infants de 1 a 2 i de 2 a 3 anys, i una altra pels nens i nenes de 0 a 1 anys, oberta al pati i amb cambres independents pel dormitori i l’àrea higiènica. A més, s’han creat dos grans sales polivalents que tindran diversos usos. Pel que fa als nuclis de lavabos, s’han reformat per incorporar-los a les aules i facilitar el control i visibilitat des d’aquestes aules. També s’han enderrocat espais obsolets a la banda del carrer Cadmo per dotar l’ escola d’una gran àrea de jocs central, comunicada amb les aules, amb una zona d’audiovisuals i psicomotricitat.

El programa de rehabilitació de les instal·lacions, que ha disposat paviment vinílic a tota la superfície de l’escola per millorar el confort, es completa amb la zona d’administració, amb despatxos per la direcció, psicòleg i administració, i la zona de professorat, amb la sala de professors i els vestuaris amb la bugaderia.

Pel que fa a l’accés al centre, es manté a través del corredor interior accessible des del carrer Joaquim Blume, amb una nova entrada ja que s’ han enderrocat les escales que comunicaven el corredor interior amb el carrer de Terrassa. També s’han enderrocat els tancaments de l’antiga cuina per ordenar aquests espais, creant una nova cuina amb accés directe a l’interior de l’escola i un porxo que acollirà l’espai per guardar els cotxets. Aquest porxo està obert al pati de jocs, que es reformarà durant aquest estiu per completar les obres d’adequació de l’escola. En aquest sentit, està previst que es refaci el mur de tancament per la banda on hi ha l’edifici de Correus per guanyar l’espai de terres i incorporar-ho al pati, on s’instal·larà una nova pavimentació amb sauló i paviment tou de cautxú per a la zona de jocs. Així mateix, el carrer adjacent s’anivellarà i es guanyarà un nou espai per la ciutat on hi ha la xemeneia de l’Escardivol.

El cost total de les obres de l’edifici és de 500.000 euros i el de l’adequació del pati i la zona exterior de 200.000 euros.

Més informació sobre les preinscripcions.