Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’aiguat s’emporta un veí de Rubí fins a la riera Buscava cargols quan la tromba d’aigua el va sorprendre arrossegant-lo amb el seu vehicle per un col·lector de 150 m situat a l’avinguda Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’aiguat s’emporta un veí de Rubí fins a la riera

Buscava cargols quan la tromba d’aigua el va sorprendre arrossegant-lo amb el seu vehicle per un col·lector de 150 m situat a l’avinguda Rubí.
Antonio D.P. es dirigia en vehicle a l’avinguda Rubí (via d’accés a Sant Muç passant per sota del pont dels FGC) cap a les 3.15 h de la matinada de diumenge per buscar cargols. Plovia intensament i el camí estava ple d’aigua. Segons el seu testimoni, el seu turisme es va parar i una tromba d’aigua el va arrossegar, col·ector endins en direcció a la riera. La quantitat i la força de l’aigua el van impedir obrir la porta del vehicle fins 3 hores més tard.

El rubinenc, de 55 anys, en la seva declaració a la policia local, va explicar que tot i intentar trencar els vidres i obrir la porta del vehicle que es va quedar bloquejat al col·lector, no va aconseguir-ho. El rubinenc estima que van passar unes 3 hores fins que el volum de l’aigua va disminuir i va poder sortir del seu Citroen. Va caminar uns 15 metres, segons la seva versió, en direcció a una zona de llum i es va trobar amb el final del col·lector que aboca les aigües directament a la riera. Allà, agafat d’una branca va demanar auxili i la policia local el va rescatar cap a les 6.30 h del matí de diumenge. Antonio D.P. va ser traslladat a l’Hospital Mútua de Terrassa amb signes d’hipotèrmia i contusions amb pronòstic reservat però fora de perill, tot i que ja ha abandonat el centre hospitalari. El seu vehicle es troba encara dins del col·lector.

Altres incidents

Com a conseqüència de les intenses pluges del cap de setmana que han sobrepassat els 100 litres per metre quadrat, la policia local, la brigada municipal i els bombers han hagut d’intervenir en diferents zones de Rubí on s’han produït caigudes d’arbres, tapes de clavegueram que s’han sortit de lloc i on s’han hagut de retirar contenidors del mig de la calçada.

Així mateix, el Pont de Cova Solera i alguns carrers del municipi van fer-se intransitables en els moments de màxima intensitat de la pluja. Al carrer Echegaray va caure la façana d’un habitatge i es va trencar la canonada de gas, mentre que al carrer de Can Pi de la serra va ser necessària la intervenció dels operaris municipals per tapar un sot que feia impossible l’accés dels veïns a les seves cases.

Les incidències registrades es completen amb despreniments de terra a diferents carrers que han necessitat d’un treball extra de neteja per part de la brigada municipal i l’aturada, al carrer Verdi, d’un autocar amb 22 persones per la presència d’un gran bassal que feia impossible la marxa del vehicle.