Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’actor rubinenc Xavier Serrat reivindica la “cultura del veïnatge” al pregó de Festa Major 2012 L’alcaldessa fa una crida a la participació en una de les festes majors més austeres dels darrers anys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’actor rubinenc Xavier Serrat reivindica la “cultura del veïnatge” al pregó de Festa Major 2012

L’alcaldessa fa una crida a la participació en una de les festes majors més austeres dels darrers anys.
L’actor rubinenc Xavier Serrat ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Rubí 2012. Ell ha estat l’encarregat, aquest dijous al vespre, de llegir el tradicional pregó, amb el qual s’han encetat 4 dies plens d’activitats per a tots els públics.

Serrat ha iniciat el pregó de Festa Major demanat la col·laboració de tots els rubinencs i rubinenques que s’han congregat a la plaça de Pere Aguilera. El pregoner els ha instat a inflar un globus i a alçar-lo tot cantant el que ell els indicava. Tot plegat, per donar la benvinguda als ciutadans de tots els barris i urbanitzacions de la ciutat.

Després d’aquesta introducció, el pregoner ha fet un repàs a la programació de la Festa Major d’enguany i ha reivindicat, entre d’altres, la “cultura del veïnatge”. “Rubí sempre ha estat, és i serà una ciutat d'acollida de totes les persones de bé, vinguin d' on vinguin (...). Rubí és la capital de la convivència i també de la solidaritat i vull fer una menció especial a totes les entitats que es dediquen, des de l'anonimat, a assistir i a ajudar a tots els que ho necessiten”. I ha afegit: “Reivindico la cultura de veïnatge que molts cops perdem, reivindico que tota l'energia de les diferents entitats i ciutadans sigui aprofitada i potenciada. Aquestes energies són el motor que fa funcionar bé la nostra ciutat. I que ningú no hi posi pals a les rodes”.

El pregó de Xavier Serrat ha tingut un marcat accent social, centrant-se en diversos temes d’actualitat, com ara el problema de les pudors de Can Carreras o la crisi econòmica. “Tots tenim la caixa buida i hem de buscar la manera d'omplir-la, encara que sigui una mica. La Nostra Casa Gran, no cal que us ho digui, també té la caixa buida. Vaja, el que se'n diu en pilotes. I d'això se'n ressenten moltes entitats solidàries d'ajut als més necessitats que, encara que sigui en un tant per cent més baix, també han patit retallades”. En aquest sentit, Serrat ha proposat una idea per “suavitzar aquest problema”: la realització d’un calendari “amb tots els membres del consistori en pilotes“.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, també ha adreçat unes paraules als rubinencs i a les rubinenques des del balcó de l’Ajuntament. García ha explicat que “la crisi fa que tothom es vegi obligat a ajustar-se el cinturó per mantenir allò que és bàsic i important. L’Ajuntament també. Per això hem ajustat el pressupost de la festa, però amb la convicció que la Festa Major de Rubí serà tant intensa, viscuda, especial i única com cada any”. Segons l’alcaldessa, això serà possible gràcies a dues coses: “en primer lloc, a la col·laboració i a la bona feina de les nostres entitats que, com sempre, són l’ànima de la festa. I, en segon lloc, gràcies a tots els ciutadans i ciutadanes de Rubí que, com demostreu any rere any, sou els autèntics protagonistes de la festa, per la vostra implicació, participació i ganes de passar-ho bé”.

Carme García ha finalitzat la seva intervenció assegurant que “tots i totes sabem que en moments de dificultat és quan es demostra la qualitat d’una persona i d’un poble. Demostrem que la ciutat de Rubí creix davant les dificultats amb esforç, austeritat i imaginació“.

La lectura del pregó ha tingut lloc a la plaça de Pere Aguilera, que s’ha omplert de rubinencs a títol individual i també de membres de diverses entitats de la ciutat, que un parell d’hores abans han participat en el seguici de Festa Major. Aquestes dues activitats, juntament amb la recepció a les entitats, cada any donen el tret de sortida a la Festa Major de Rubí.