Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’acte central del Dia internacional de les dones es trasllada a Doctor Guardiet per conscienciar més a la ciutadania Aquest any, el Servei d’Atenció a la Dona compleix 10 anys atenent a les dones de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’acte central del Dia internacional de les dones es trasllada a Doctor Guardiet per conscienciar més a la ciutadania

Aquest any, el Servei d’Atenció a la Dona compleix 10 anys atenent a les dones de la ciutat.
Amb més d’una trentena d’activitats durant el mes de març, l’Ajuntament de Rubí commemorarà el Dia Internacional de les Dones 2013 amb algunes novetats, com el trasllat de l’acte de la lectura del manifest a la plaça del Doctor Guardiet, el pròxim diumenge 10 de març a partir de les 12 h, per tal “d’implicar a la resta de la ciutadania i especialment als nens i nenes en la importància d’aconseguir la igualtat de dret entre dones i homes”, ha dit la regidora d’Emancipació Juvenil i Polítiques d’Igualtat, Belen Meneses, en el primer acte com a representant política d’aquest servei. Segons la regidora, “tot i que s’ha guanyat en la inclusió de la dona a nivell econòmic, laboral, cultural i social, fins que no s’aconsegueixi una societat igualitària per a dones i homes, commemoracions com aquestes continuen tenint sentit per a promoure la conscienciació de la ciutadania”. Belen Meneses ha assegurat que, amb l’actual context de retrocés en polítiques de conciliació, en la llei de dependència que recau de forma directa en les dones, i en recursos de la llei de violència de gènere, entre d’altres, més que mai “és la nostra obligació que les nenes d’avui puguin viure en un societat igualitària”.

Amb l’objectiu de transmetre a tota la ciutadania la rellevància d’aquest dia, l’acte de la lectura del manifest de diumenge, que com és habitual farà l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, amb representants de tots els partits polítics representats al consistori, inclourà una activitat adreçada als més petits de la casa, a càrrec de Pep Callau i els Pepsicolen després de l’acte institucional.

Altres novetats del programa són una trobada amb les dones que es farà a Rubí Desenvolupament per tractar la mobilitat a la ciutat des de la perspectiva de les dones; vuit activitats esportives femenines gràcies a la implicació dels equips esportius de la ciutat; i un taller de tres sessions per tractar els diferents aspectes d’un procés de separació d’una parella. A més, hi haurà la tradicional visita de les dones a l’Ajuntament amb la recepció de l’alcaldessa; xerrades sobre la història de les dones; un taller a l’Ateneu per treballar les habilitats personals; un recital poètic al Museu Municipal Castell; i una obra de teatre sobre cinc dones que aspiren a un lloc de responsabilitat a La Sala, entre d’altres.

La imatge del programa d’aquest any, en què el servei de la Dona compleix els deu anys a la ciutat, està dedicada a la feina i al compromís de les dones que amb el seu treball han col·laborat en el creixement d’aquest servei. Com és el cas de l’artista rubinenca Pepa de Haro, que va estar al capdavant d’aquest servei, de qui, amb motiu del primer aniversari de la seva mort, el dia 13 de març s’inaugura a la Sala d’Art Aula Cultural una mostra de la seva obra.