Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joves de Rubí mostren a Tànger el documental que han realitzat en el marc del projecte Migrazoom Cinc dels quinze rubinencs que han participat en aquesta iniciativa han viatjat al Marroc per assistir al festival Tanjazoom https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Joves de Rubí mostren a Tànger el documental que han realitzat en el marc del projecte Migrazoom

Cinc dels quinze rubinencs que han participat en aquesta iniciativa han viatjat al Marroc per assistir al festival Tanjazoom
Una delegació de 5 joves de Rubí –dels 15 que han participat al projecte Migrazoom– ha viatjat a Tànger per assistir al festival Tanjazoom. El documental sobre la memòria migratòria a Rubí realitzat pels joves rubinencs s’ha projectat a la secció Panorama Migrazoom, en la qual es presentaven els curts documentals de les tres ciutats catalanes que han participat en aquest projecte: Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Rubí.

El Tanjazoom és un festival de cinema social que enguany ha arribat a la seva tercera edició. Organitzat per 7 associacions de joves en col·laboració amb el Casals dels Infants de Barcelona, en aquesta ocasió s’ha celebrat entre els dies 26 i 28 de juny. Les produccions audiovisuals que s’hi han projectat són curts documentals i de ficció (tots ells de temàtica social) realitzats per joves amateurs, tant de Tànger com d'altres regions del Marroc i d'Europa (Catalunya i França).

Durant el festival, la projecció dels curts s'ha complementat amb una programació de tallers matinals en la qual han participat tots els joves que presentaven un documental al certamen. Així, s’han realitzat tallers d’edició de vídeo, de ball, d’animació cultural, de ceràmica, etc, tot plegat amb l’objectiu que els joves de diferents indrets es coneguessin entre ells.

Els joves rubinencs que han viatjat a Tànger han valorat l'experiència d'una manera molt positiva. D'una banda, pel fet de presentar un producte que ha estat realitzat íntegrament per ells i ser protagonistes en un festival de cinema i, de l’altra, per l’enriquiment que els ha suposat el fet de poder conviure durant uns dies amb joves de diferents indrets.

Projecció a Rubí
A banda de projectar-se al festival Tanjazoom, el curtmetratge rubinenc també s’ha pogut veure en el marc de la Festa Major, a la plaça d’Anselm Clavé. El vídeo tracta el tema de la diversitat cultural al municipi, una diversitat que és conseqüència del fet que Rubí sempre ha estat terra d'acollida d’immigrants de diferents llocs. Les múltiples procedències dels habitants de Rubí, des de pràcticament l'inici de la seva història, enriqueixen la identitat rubinenca i la fan única.