Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada inaugural de la nova escola bressol Sol Solet, ubicada a l’edifici del Bullidor Per primera vegada, Rubí comença el curs escolar amb 3 llars d’infants municipals en funcionament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Jornada inaugural de la nova escola bressol Sol Solet, ubicada a l’edifici del Bullidor

Per primera vegada, Rubí comença el curs escolar amb 3 llars d’infants municipals en funcionament.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha inaugurat la nova escola bressol Sol Solet, ubicada a l’edifici d’El Bullidor i remodelada recentment. Durant la jornada de portes obertes, l’alcaldessa ha dit a les famílies i infants que han visitat les instal·lacions d’aquesta llar d’infants municipal que “la ciutat ha experimentat un salt qualitatiu molt important en l’àmbit educatiu de 0 a 3 anys, ja que s’ha passat de les 100 places d’escola bressol municipals el 2003 a les 400 actuals”. Com ha explicat Carme García, “Rubí és una ciutat molt jove que continua creixent. Això significa un esforç important per a l’administració a l’hora de crear noves escoles”. La inauguració de la llar d’infants Sol Solet és, segons l’alcaldessa, “fruit del compromís amb l’educació, tant amb la obligatòria com amb la no obligatòria, com és aquest cas”.

Aquest dilluns, inici de curs

Aquest dilluns 13 de setembre, les 3 llars d’infants municipals (Sol Solet, La Bruna i La Lluna) iniciaran el nou curs 2010-2011.

L’escola bressol Sol Solet estrenarà noves instal·lacions però no pas ubicació, ja que el curs 2007-2008, la llar d’infants ja es va traslladar a la planta baixa de l’edifici El Bullidor des del c/ Magí Ramentol, 31 (al costat del Mercat Municipal). Aquest canvi d’emplaçament va ser provisional, a l’espera que es construís la tercera escola bressol municipal de la ciutat (La Bruna), que es va inaugurar el curs 2009-2010. Un cop en funcionament, els nens i nenes de la llar d’infants Sol Solet van traslladar-se definitivament a La Bruna, ja que les instal·lacions d’El Bullidor s’havien de remodelar.

De fet, l’edifici El Bullidor ja havia estat utilitzat anteriorment com a centre escolar per diverses escoles de la ciutat. Posteriorment al seu trasllat, l’Ajuntament va decidir reformar l’espai de forma integral i ubicar definitivament l’escola bressol Sol Solet en aquest equipament municipal.

Durant tot el curs passat s’han realitzat les reformes d’adequació i ampliació de l’escola bressol Sol Solet, que es van iniciar el 2009 i han finalitzat l’agost del 2010 amb les obres d’adequació del pati infantil. Aquests treballs han permès tenir una llar d’infants amb una superfície construïda de 1022,08 m2 en una única planta i un pati de 575 m2.

Així, el centre disposa de vuit aules amb una capacitat per a 141 alumnes de 0 a 3 anys, ofereix servei de menjador i servei d’acollida en horari de matí i tarda i té, a més, una cuina, una aula polivalent, una aula de psicomotricitat, un espai per a cotxets, una sala de professors i diversos despatxos per al personal docent i d’administració.

L’empresa Maheco S.A. ha estat l’encarregada de les obres de remodelació de l’escola bressol Sol Solet, així com de l’adequació de l’espai de jocs infantil, amb unes inversions de 500.000 euros per les obres de l’edifici i de 200.000 € per a l’adequació del pati i la zona exterior.

El centre estarà gestionat per l’empresa Cavall de Cartró, amb un pressupost de 553.334,54 euros, ja que va ser la guanyadora del concurs al qual es van presentar un total de 7 empreses. L’equip professional que farà possible el funcionament d’aquest centre escolar està format per 22 persones i l’horari de habitual és de 9 a 17 h.

5 projectes per la nova Escola del Bosc

A banda de la posada en funcionament de l’escola bressol Sol Solet, una altra de les novetats d’aquest curs és la futura construcció de la nova Escola del Bosc, ubicada al carrer Mallorca.

Un total de 5 empreses han presentat els seus projectes per a la construcció d’aquesta escola. Es preveu que l’adjudicació es faci en els propers mesos i que les obres s’iniciïn el 2011.