Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada de portes obertes del Museu de Rubí per commemorar el Dia Internacional dels Museus 2012 El museu municipal donarà a conèixer el patrimoni i la història de la ciutat el 18 de maig. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Jornada de portes obertes del Museu de Rubí per commemorar el Dia Internacional dels Museus 2012

El museu municipal donarà a conèixer el patrimoni i la història de la ciutat el 18 de maig.
El pròxim divendres el Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà organitza una jornada de portes obertes, que ofereix la possibilitat de conèixer el patrimoni i la història de Rubí, per commemorar el Dia Internacional dels Museus 2012, que en aquesta ocasió se celebra sota el lema “Museus en un món en canvi. Nous reptes, noves inspiracions'. La jornada es farà de 16 a 20 h.

Per la celebració d’aquest any, la joia del museu que s’exposarà fins al pròxim 25 de maig és un molí iberoromà (s. IV - III ac) del jaciment de Can Sant Joan, que forma part de l’important nombre de molins domèstics que s'han recuperat a la nostra ciutat durant les intervencions arqueològiques que s’han realitzat a la zona, la majoria dels quals pertanyen a l’etapa iberoromana. A més, el Museu Etnogràfic Vallhonrat ha cedit per a aquesta celebració una base de molí rodó manual d'us domèstic de l'època Romana (s. VI - VII dc.) del jaciment de Can Fatjó, que es podrà veure fins al mateix dia.

El Dia Internacional dels Museus, que aquest any arriba al seu 35è aniversari, s’organitza a tot el món des de 1977, al voltant del dia 18 de maig, per tal de crear consciència sobre la importància dels museus en el desenvolupament de la societat. Aquest any, més d’un centenar de museus de tota Catalunya s’han adherit a la iniciativa.