Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada de portes obertes aquest cap de setmana al nou Centre Esportiu del 25 de setembre L’alcaldessa inaugurarà la instal·lació dissabte en un acte que comptarà amb la presència del nedador David Meca. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Jornada de portes obertes aquest cap de setmana al nou Centre Esportiu del 25 de setembre

L’alcaldessa inaugurarà la instal·lació dissabte en un acte que comptarà amb la presència del nedador David Meca.
El Centre esportiu municipal 25 de Setembre, gestionat per Duet Sports, obrirà les seves portes als nous socis l’1 d’octubre. La inauguració oficial es farà però aquest dissabte a partir de les 11.30 h en un acte conduit pel nedador David Meca en què l’alcaldessa, Carme García, juntament amb el director general de Duet Sports, Héctor Cruz, descobriran una placa commemorativa. A partir de les 12 del matí, les autoritats i les entitats esportives de la ciutat estan convidades a fer una visita guiada per les instal·lacions.

Aquesta mateixa visita guiada s’obrirà a tota la ciutadania dissabte a la tarda (de 16 a 20 h) i diumenge en horari de matí i tarda.

En la presentació de les instal·lacions que s’ha fet als mitjans de comunicació, Hèctor Cruz ha destacat que es tracta d’un complex esportiu de darrera generació amb una oferta per a tota la família. Cruz ha explicat que el tractament de les aigües de les dues piscines del centre es fa amb llum ultraviolada cosa que permet que el percentatge de clor utilitzat sigui només del 30% enfront del 100% utilitzat per les piscines convencionals, creant un espai més saludable per als usuaris/es i per als treballadors/es de les instal·lacions.
El director general de Duet està convençut que els centres d’esport “substitueixen la funció dels antics ateneus convertint-se en el punt de trobada de la vida social dels municipis”.
En aquests moments, segons ha informat Cruz, hi ha un total de 2.100 socis i sòcies que podran començar a fer ús de les instal·lacions l’1 d’octubre “i esperem assolir la xifra de 4.500 en un termini de 2-3 anys”, ha afegit.

Per la seva banda, Luís Alonso, arquitecte que ha dissenyat les instal·lacions, ha destacat la qualitat de l’equipament que dissabte s’inaugura. Alonso ha afirmat que el nivell de vida d’una societat es mesura per la qualitat de l’espai públic i pel nivell dels seus equipaments. En aquest sentit s’ha referit a les instal·lacions de Duet a Rubí com “un dels edificis que inclourem en el nostre catàleg per ser mostrat a les visites internacionals que ens visiten assíduament”. Alonso ha explicat que el CEM 25 de setembre destaca per la seva integració en el parc i per la seva lluminositat que permet un estalvi energètic important.

Finalment, l’alcaldessa, Carme García, s’ha mostrat satisfeta pel resultat final d’un procés que es va gestar l’any 2002 i que després de canviar d’ubicació s’ha consolidat com a “aposta del govern per la millora de la pràctica esportiva a la ciutat. Un esport educatiu, competitiu i que fa salut”. García ha explicat que amb la construcció del nou complex esportiu “es resol una demanda històrica d’una part de la ciutat que permet que prop de 25.000 persones puguin desplaçar-se al nou centre esportiu caminant”

L’alcaldessa ha recordat que l’oferta esportiva es completa amb les darreres reformes fetes a Can Rosés i la futura inauguració del pavelló de la Llana.

Carme García també s’ha referit al valor afegit que aportaran les 190 places d’aparcament amb què compta la instal·lació i que poden ser llogades pels veïns de la zona o bé utilitzades en règim de pupil·latge.

L’alcaldessa finalment ha informat que el monòlit homenatge a l’associació de donants de sang que ocupava l’espai que actualment ocupa l’obra “Dempeus” a la plaça 11 de setembre, es traslladarà al parc de Pere Ysàs, parc de la Pau i la Natura. Carme García ha justificat aquesta decisió dient que Pere Ysàs va presidir durant molts anys aquesta associació i que té sentit col·locar-lo al parc. Es preveu que la col·locació del monòlit es faci coincidir amb la inauguració del centre esportiu.

Les instal·lacions del CEM 25 de Setembre Duet Sports

El nou complex Duet Esports ha suposat una inversió de 9,3 milions d’€, ocupa una superfície de 4.215 m2 dels 23.000 m2 que actualment té el parc del Parc de la Pau i la Natura al barri 25 de setembre. El total de la superfície construïda, tenint en compte les 4 plantes i les zones d’accés i les pistes de pàdel, és d’11.000 m2.

La distribució dels serveis es fa en 4 plantes, de les quals només 1 serà visible des del parc (el 75 % de la instal·lació queda semisoterrada):

  • A la primera planta del complex, hi ha un restaurant, una zona de fitness de 500 m2 i 3 sales on es faran més de 100 activitats dirigides setmanals.
  • A la planta de sota, s’hi ubica una piscina de 25 x 12,5 m, la zona d’aigües termals, saunes i spas, sales i consultoris d’estètica, 2 sales d’activitats dirigides i els vestidors.
  • Les dues últimes plantes subterrànies són d’aparcaments amb un total de 190 places.
  • A l’espai entre l’edifici i la via del tren hi ha 4 pistes de pàdel.