Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Peiró: 'El nou model de gestió de residus funciona i és gràcies a la implicació ciutadana' El regidor de Gestió de Residus ha presentat les dades registrades durant el primer trimestre d’enguany en comparació al 2008. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Jordi Peiró: 'El nou model de gestió de residus funciona i és gràcies a la implicació ciutadana'

El regidor de Gestió de Residus ha presentat les dades registrades durant el primer trimestre d’enguany en comparació al 2008.
La recollida selectiva ha augmentat considerablement a la ciutat durant el primer trimestre d’enguany, en comparació amb el mateix període l’any passat, segons ha explicat en roda de premsa el regidor de Gestió de Residus, Jordi Peiró.

Pel que fa a les 4 fraccions de recollida selectiva, la que més ha crescut, en un 22,42 %, és el paper-cartró, amb 506.960 kg durant aquests tres mesos. “El nostre objectiu és poder arribar a les 2.100 tones a finals d’any”, ha explicat el regidor. Li segueix el vidre amb un augment del 14 %, amb 263.460 kg, i l’orgànica amb un 13 (765.360 kg). Per últim, des de la implantació dels envasos al maig de 2008 fins al març de 2009 s’han recollit 573,7 tones d’envasos. En relació a això, Peiró ha indicat que “d’aquesta quantitat d’envasos, 200’8 tones, és a dir, una mica menys de la meitat, corresponen únicament a aquests tres primers mesos de 2009”.

Per contra, ha baixat el volum generat de la resta en un 16,8 %, passant de 5,3 tones a 4,4 tones. Jordi Peiró ha explicat que “aquest descens es deu a que se selecciona més a les llars, com ja ho demostren dades”, i ha afegit que “generar menys restes comporta menys costos d’entrada a l’abocador i alhora un major respecte cap al medi ambient perquè s’hi aboquen menys residus”.

A banda d’aquestes fraccions, l’esporga és la fracció orgànica vegetal que ha registrat l’augment més elevat amb un ascens del 168,53 %. El principal motiu d’aquest ascens, segons ha indicat regidor, és el temporal de vent ocorregut el passat 24 de gener que va fer disparar el servei de recollida d’esporga, especialment a les urbanitzacions.

Usuaris dels serveis
Entre els mesos de gener i març de 2009, s’han registrat 922 trucades al telèfon verd, un 19 % més respecte el mateix període l’any anterior. La meitat d’aquestes trucades ha estat per sol•licitar recollida de mobles i trastos vells, seguit per a la recollida d’esporga.

També s’han registrat 7.360 usuaris del servei de deixalleria, amb un augment del 30,4 % més, dels quals 4.831 han estat usuaris de la deixalleria de Cova Solera i 2.529 del servei de deixalleria mòbil. Aquest últim servei, segons ha destacat Peiró, ha registrat un important augment d’usuaris, “tenint en compte que en el primer trimestre de 2008 hi va haver 1086 usuaris, és a dir, que el nombre d’usuaris enguany s’ha incrementat un 133 %”.

Durant el tres primers mesos del 2009, les deu minideixalleries urbanes han recollit 681 kg de residus, mentre que durant els 6 últims mesos del 2008 (des de la seva implantació en el mes de juny i fins el desembre) es va recollir una quantitat similar (598 kg).

El regidor Jordi Peiró ha valorat molt positivament aquestes dades registrades i ha afegit que és una realitat “gràcies a la participació, a la implicació i a la conscienciació de tots els rubinencs i les rubinenques, que fan possible que aquesta pràctica sigui cada cop més extensiva”. Per últim, Peiró ha indicat que les dades demostren que “el nou model de gestió de residus funciona i està consolidat”.