Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja s'ha posat en marxa el nou web de Ràdio Rubí www.radiorubi.fm És una de les novetats de l’emissora municipal en el seu 30è aniversari. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ja s'ha posat en marxa el nou web de Ràdio Rubí www.radiorubi.fm

És una de les novetats de l’emissora municipal en el seu 30è aniversari.
Coincidint amb els 30 anys de l’inici de primera temporada estable de Ràdio Rubí (99.7 FM), el 20 de novembre s'ha posat en marxa el seu web que es pot consultar a l’adreça www.radiorubi.fm.

En aquest web es pot escoltar tota la programació on-line a temps real, consultar els programes, llegir les notícies d’actualitat, participar en enquestes, descarregar-se arxius, subscriure’s a determinats continguts i seccions, conèixer l’històric de l’emissora, accedir a diferents links d’interès, etc. L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va anunciar la posada en marxa del web el passat el 7 d’octubre durant la presentació de la nova programació d’enguany.

Per altra banda, ja s’han dut a terme altres activitats per commemorar els 30 anys de Ràdio Rubí. El 29 de juny, durant la darrera festa major, es va celebrar una marató de ràdio de 10 a 20 h, amb una programació especial des de la plaça Pearson a la qual hi van participar diversos convidats. També es va poder visitar una exposició fotogràfica i de material tècnic antic sobre els orígens de l’emissora.

Durant la temporada passada es van emetre 15 programes especials d’una hora de durada sobre la història de Ràdio Rubí i que es tornen a emetre durant aquesta temporada.

En el marc de la 7a Diada Sardanista celebrada el passat 8 novembre al teatre municipal La Sala i organitzada pel Foment de la Sardana de Rubí, es van estrenar tres sardanes dedicades als 30 anys de Ràdio Rubí durant el concert commemoratiu. “Ràdio Rubí, 30 anys”, “A Rubí, ara i sempre” i “La veu d’en Josep” són els títols de les tres peces, dues de les quals dedicades a un dels programes més destacats de l’emissora, “Ara i sempre”, de contingut sardanístic i el més veterà de totes les ràdios municipals d’arreu de Catalunya. Aquest programa ja fa 30 anys que es manté en antena, juntament amb el seu presentador, Josep Puigventós.

Les celebracions per commemorar els 30 anys de Ràdio Rubí acabaran a principis d’any amb una nova edició de la trobada d’emissores municipals de Catalunya i la projecció d’un audiovisual basat en els 30 anys d’història de l’emissora.

Història de Ràdio Rubí

Ràdio Rubí va emetre per primera vegada el 29 de juny de 1979, durant la Festa Major. Era la primera emissora municipal en emetre a Catalunya. Pocs mesos més tard, al setembre de 1979, el Ple de l’Ajuntament de Rubí aprovava la creació de l’emissora municipal. Era la primera vegada a la història de l’Estat espanyol que això es feia. No va ser, però, fins el 20 de novembre d’aquell mateix any que Ràdio Rubí començava a emetre de forma regular la seva primera programació. Un any més tard, el 4 d’octubre de 1980, Rubí acollia la primera trobada d’emissores municipals de Catalunya.

En els inicis, Ràdio Rubí tenia un únic estudi, des del qual es produïa una programació de tres hores diàries. Aquest estava situat a l’edifici del carrer Narcís Menard, just al davant de l’ajuntament. Va ser l’any 1986 quan l’emissora es va traslladar a l’edifici de l’Escardívol, on encara s’hi troba.

Actualment, a l’emissora municipal de Rubí hi treballen una quinzena de professionals, entre tècnics i periodistes, encarregats de produir 24 hores de programació pròpia. També hi col•laboren un gran nombre d’entitats, associacions i ciutadans, alguns d’ells en antena pràcticament des dels inicis de l’emissora municipal, com ara el Foment de la Sardana, la Colla de Geganters, l’Esbart Dansaire de Rubí, Rubí Solidari o el casal catalano-cubà José Martí, entre molts d’altres, són col·laboradors habituals de Ràdio Rubí.