Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inclusió i Responsabilitat Social, temes de la II Jornada IGLOO Rubí acull la II Jornada IGLOO on s'analitzaran les Clàusules Socials i de la Responsabilitat Social per la inclusió de les persones en risc d'exclusió. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Inclusió i Responsabilitat Social, temes de la II Jornada IGLOO

Rubí acull la II Jornada IGLOO on s'analitzaran les Clàusules Socials i de la Responsabilitat Social per la inclusió de les persones en risc d'exclusió.
Rubí serà la seu de la II Jornada IGLOO, que tindrà lloc al Castell-Ecomuseu Urbà el pròxim 31 de gener de 9 a 14 h. En aquesta cita s’avançarà en l’anàlisi de les Clàusules Socials i de la Responsabilitat Social de les organitzacions com a instruments per a la inclusió de les persones en risc d’exclusió.

La jornada constarà d’una conferència sobre la filosofia IGLOO com a referent a Europa, a càrrec del membre de IGLOO France, Michel Mercadié, i amb Anna Ma Martínez en qualitat de Presidenta de l’Associació IGLOO de Catalunya. També tindrà una exposició sobre les Clàusules Socials i administracions dirigida per Vicenç Estanyol, Cap de l’Àrea de Promoció de l’Ajuntament de Girona.

A més, hi haurà dues taules rodones, una per conèixer el Paper dels sindicats en el Projecte IGLOO Catalunya, i una altra sobre Empreses i Responsabilitat socail: pràctiques d’inclusió social.

Aquesta II jornada arriba un any després de la celebrada al Prat de Llobregat (29 novembre 2006) en la que es van tractar els “Factors i línies de la inclusió social”. Llavors es van abordar els 4 eixos de treball en la metodologia IGLOO, amb aquesta segona cita es vol avançar en l’anàlisi de les “Clàusules socials i de la responsabilitat social” com a instrument per a la inclusió de les persones.

El projecte IGLOO-Rubí està inclòs dins les accions de l’Associació IGLOO Catalunya, formada pels Ajuntaments de Terrassa, Manresa, El Prat de Llobregat i Rubí, els sindicats CCOO i UGT, i l’Associació per a l’Estudi i la Promoció del Desenvolupament Comunitari (AEPDC). El participants són 12 persones, nou homes i tres dones, més grans de 25 anys dels quals tres alumnes han accedit al món laboral.

El projecte té previst un seguit d’accions per a afavorir la integració social de persones en situació de dificultat, aprofundir en les polítiques municipals per a la inclusió, cercar fórmules d’accés a l’habitatge, adequar els dispositius d’atenció municipals a les noves realitats de la ciutadania, etc. Aquest projecte també té com a objectiu qualificar professionalment els participants dins d’alguna especialitat laboral, com la de paleta-enrajolador. Aquesta acció s’ha desenvolupant en dos habitatges municipals que es trobaven pendents de rehabilitació, ubicats al barri del Pinar.

Per participar en aquesta jornada, cal enviar la butlleta d’inscripció per correu, mail o fax abans del 25 de gener a:

Consuelo Antón
FUNDACIÓ DESENVOLUPAMENT COMUNITARI
Via Laietana 54, 4rt 3a.
08003 Barcelona
Tel: 93 268 04 77
Fax: 93 268 01 39
mail: canton@fdc.cat