Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

II Jornadas de Inmigración para la Cooperación y el Desarrollo a Rubí El cap de setmana del 16 i 17 de febrer té lloc a Rubí les 'II Jornadas de Inmigración para la Cooperación y el Desarrollo'. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

II Jornadas de Inmigración para la Cooperación y el Desarrollo a Rubí

El cap de setmana del 16 i 17 de febrer té lloc a Rubí les 'II Jornadas de Inmigración para la Cooperación y el Desarrollo'.

Per segon any consecutiu, Rubí celebrarà les “II Jornadas de Inmigración para la cooperación y el Desarrollo”. Els actes previstos es duran a terme el dissabte 16 i diumenge 17 de febrer del 2008. Es tracta d’unes jornades en què es pretén acostar als ciutadans les diferents cultures que conviuen, tant a Rubí com a la comarca del Vallès Occidental. El regidor de Ciutadania, Francisco Rodríguez, veu les jornades com a una bona fórmula “per a la integració cultural i emocional dels ciutadans que viuen a Rubí, tan pels que arriben com els que ja hi són”. Aquesta és la segona ocasió en què s’organitzen aquestes jornades i pel regidor són “la confirmació que Rubí demostra ser una de les principals ciutats en activitats per a la integració”. Un bon exemple és que la associació organitzadora, juntament amb l’Ajuntament, és FEMVallès, “un exemple multicultural amb estrangers d’arreu del món i associacions d’immigrants arribats d’altres comunitats autònomes d’Espanya”.<br /><br />Una conferència, una mostra gastronòmica i un festival artístic i musical compondran aquesta cita.<br /><br />Dissabte, a partir de les 17 h a l’Espai Jove Torre Bassas (C. Sabadell, 18) es donarà el tret de sortida amb l’acte inaugural en què hi seran presents l’alcaldessa de Rubí, Carme García, la responsable del Departament de Cooperació Internacional i Solidaritat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Marialluïsa Ferré, i la presidenta de FEMVallès, Susana Barraza.<br /><br />Posteriorment, tindrà lloc la conferència “Inmigración y política, una visión de los nuevos ciudadanos”, a càrrec de Javier Luna i Yolanda Villaviciencio, autors del llibre El discurso político de los inmigrantes.<br /><br />La jornada de dissabte es tancarà amb la mostra gastronòmica intercultural en què es podran conèixer plats típics de Catalunya, Andalusia, Suïssa o Xile, entre d’altres.<br /><br />Diumenge, a partir de les 18 h al teatre municipal La Sala (C. Cervantes, 116) es podrà veure el Festival Artístico Musical-Intercultural. Grups artístics de la cultura tradicional d’entitats de Rubí i el Vallès Occidental hi prendran part. Es podran veure actuacions de cultures com la catalana, andalusa o peruana, entre d’altres.