Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Homenatge a Pere Burés en el marc del trentè aniversari de l'Escola Municipal de Música L’alcaldessa, Carme García, s’ha reunit prèviament amb els familiars de qui va ser coordinador de Catalunya Música fins el 2004, mort l’any 2009. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Homenatge a Pere Burés en el marc del trentè aniversari de l'Escola Municipal de Música

L’alcaldessa, Carme García, s’ha reunit prèviament amb els familiars de qui va ser coordinador de Catalunya Música fins el 2004, mort l’any 2009.
Pere Burés, fundador i director de l’Escola Municipal de Música de Rubí, ha rebut aquesta tarda un emotiu homenatge a títol pòstum a l’auditori de l’escola. L’acte s’ha emmarcat en el trentè aniversari del centre. L’alcaldessa, Carme García, juntament amb la vídua de Burés, Montserrat Ricart, i els seus tres fills, Jordi, Mont i Oriol, han descobert una placa en honor seu col·locada en una de les parets de l’escola, que a partir d’ara ja porta el seu nom. Pere Burés, recordem, va morir el 24 d’abril de 2009.

L’alcaldessa ha explicat que “aquest acte d’homenatge s’ha plantejat de forma austera i senzilla perquè el Pere era així, una persona senzilla”. Carme García també ha dit que “s’ha decidit posar el nom de Pere Burés a l’escola per, d’aquesta manera, fer-la encara més seva”. L’alcaldessa ha agraït la important tasca que Burés va fer per a la ciutat, “per fer rubinitat”. I ha avançat que s’està parlant de crear el Premi Pere Burés de Música, que podria tenir caràcter anual. Segons García, “les plaques estan molt bé, però al final ningú les mira. En canvi, amb aquest premi aconseguiríem reunir-nos cada any i recordar el Pere”. Tot i així, l’alcaldessa ha explicat que es tracta només d’una primera idea i que ara “hi donaran voltes” per tal de veure com la porten a terme.

La vídua de Pere Burés, Montserrat Ricart, que ha rebut una placa de mans de l’alcaldessa, ha agraït a tothom aquest homenatge. Ricart ha dit que “a tots els qui han conegut el Pere els queda molt clara la seva passió per la música i la seva humanitat”. I ha agraït a tota la gent de l’escola el fet de “compartir amb ell la il•lusió per la música”, a la vegada que els ha desitjat que “no la perdin mai”.

Per la seva banda, l’actual director de l’escola, Xavier Galí, ha explicat als assistents que quan es va proposar canviar el nom de l’escola i batejar-la amb el nom de Pere Burés “no hi va haver discussió. Això demostra que el Pere era una persona molt vinculada a les entitats i estimada per tothom”.

Després dels parlaments, els alumnes de l’Orquestra Simfònica de l’escola han interpretat diverses peces musicals de Morricone i Rota.

Millores a l’Escola de Música
Un cop acabat l’acte d’homenatge, l’alcaldessa ha visitat les obres de millora que s’han dut a terme recentment a l’Escardívol en el marc del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).