Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Han començat les primeres obres finançades pel Pla Zapatero Són tres projectes de contractes menors a instal•lacions esportives. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Han començat les primeres obres finançades pel Pla Zapatero

Són tres projectes de contractes menors a instal•lacions esportives.
El 10 de març es va iniciar les obres de millora i adequació de les instal•lacions esportives de Can Rosés i del camp de futbol 25 de Setembre, finançades pel Fons estatal d’inversió local (FEIL). Es tracta dels 3 primers projectes, que mitjançant contractes menors, es posen en marxa del Pla Zapatero. La resta (negociats i procediments oberts) s’adjudicaran a finals d’aquesta setmana.

A la zona esportiva de Can Rosés es duen a terme dos projectes que afecten al camp de futbol i al pavelló. Pel que fa al camp de futbol, les obres van a càrrec de l’empresa Estructuras Parada, S.L., amb seu a l’Hospitalet de Llobregat. El pressupost d’execució és de 47.555 euros. Amb el projecte es preveu la renovació de les instal•lacions elèctriques per tal d’adaptar-les a les normes vigents tant en els vestuaris com en despatxos. L’actuació contempla també la renovació d’elements del sistema elèctric com ara escocesa principal, quadre general de distribució, subquadres i cables. També es repararà la coberta de les guixetes de l’entrada, de les pistes d’atletisme i de les sales de manteniment.

Les obres del pavelló van a càrrec de Construcciones Blanco Rubí S.L., de Rubí, amb pressupost d’execució de 45.390,78 €. L’actuació contempla la substitució del gasoil per gas natural en el sistema de calefacció i d’aigua calenta sanitària de l’edifici.

Mentre es duen a terme aquestes actuacions, poden produir-se afectacions puntuals i provisionals en el sistema elèctric i d’aigua calenta en la zona esportiva de Can Rosés, tot i que s’intentarà que siguin les mínimes possibles.

També han començat les obres de millora i renovació de les instal•lacions elèctriques del camp de futbol 25 de Setembre, una actuació molt similar a la que es fa en el camp de futbol de Can Rosés (adaptació del sistema a la normativa vigent i renovació dels elements associats a la instal•lació). Aquesta actuació té un pressupost de 19.720 € i les obres van a càrrec de l’empresa Redondo y Recio S.L., de Rubí.

Més instal•lacions esportives finançades pel FEIL
El Pla Zapatero inclou altres dos projectes que beneficien instal•lacions esportives de la ciutat. Són obres amb pressupostos superiors als 50.000 € (i inferiors als 200.000 €)i, per tant, la forma legal de contractació és diferent de les anteriors. S’usa un procediment negociat que tindrà adjudicataris a finals d’aquesta setmana.. Per una banda, hi ha la reforma i adequació de les instal•lacions del camp de futbol de Can Fatjó. L’actuació contempla la substitució de gasoil per gas natural en el sistema de calefacció i d’aigua calenta sanitària de l’edifici, i la reforma integral de dos dels vestidors petits i serveis comuns de tots els vestidors.

I, per l’altra, el projecte de tancament de la pista poliesportiva Francesc Calvo amb la instal•lació d’una tanca lateral per a evitar l’entrada d’aigua de pluja a la pista i graderies, i la construcció de dues marquesines.

2a trobada de la comissió de seguiment
El passat dijous, 5 de març, van tenir lloc dues trobades a càrrec de la comissió de seguiment del FEIL, per una banda, amb els agents locals (Col•legi d’Advocats de Terrassa, Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, Cecot Rubí, Cambra de Comerç de Terrassa...) i, per l’altra, amb els portaveus dels partits polítics locals.

L’objectiu d’ambdues trobades era informar sobre l’estat dels processos de licitació dels 31 projectes finançats pel fons estatal (nombre d’ofertes presentades, dates d’adjudicació, etc.). Un dels aspectes que s’hi van tractar són els criteris principals que es tenen en compte a l’hora d’adjudicar empresa i que consten en els plecs de clàusules, utilitzant un sistema de quantificació perquè els resultats siguin els més objectius possible.