Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GISA adjudica la redacció d’un estudi informatiu sobre la segona estació de Rubí L’empresa KV Consultores de Ingenieria Proyectos y Obras lliurarà el treball en un termini màxim de 9 mesos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

GISA adjudica la redacció d’un estudi informatiu sobre la segona estació de Rubí

L’empresa KV Consultores de Ingenieria Proyectos y Obras lliurarà el treball en un termini màxim de 9 mesos.
L’empresa pública GISA (Gestió d’Infraestructures S.A.U) ha adjudicat la redacció d’un estudi informatiu per a la construcció de la segona estació de FGC a Rubí a KV Consultores de Ingeniería Proyectos y Obras S.L per 143.176,12 € (preu sense IVA).
Un total de 21 empreses han presentat la seva sol·licitud per participar en l’adjudicació, de les quals només 17 acomplien els requeriments necessaris, entre elles la finalment guanyadora.

La redacció de l’estudi haurà d’estar finalitzat en un termini màxim de 9 mesos a partir de la signatura del contracte entre GISA i l’empresa adjudicatària.

La 2a estació de La Llana

La nova estació de La Llana s’ubicaria a 1.749 m de l’actual i a 3,4 km de Les Fonts. La seva funció serà doble. D’una banda evitar que els residents dels barris pròxims a la Llana i els de les Urbanitzacions del nord-oest de la ciutat travessin la ciutat en vehicle privat per accedir a l’estació actual i, per una altra banda, dotar de centralitat una part de la ciutat que guanyarà en protagonisme amb el nou procés d’ordenació i reurbanització de Rubí amb l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Un estudi encarregat per l’Ajuntament de Rubí i lliurat a la Generalitat a finals de l’any 2007 evidenciava els beneficis de la implantació d’aquesta segona estació en xifres, tant pel que fa l’augment de la cobertura territorial i els trànsits dels passatgers com pel que fa la millora de la qualitat del servei, la reducció d’impactes urbanístics i la millora de la qualitat ambiental.
Així, segons aquest estudi, la construcció de la segona estació suposaria que més d’un terç dels ciutadans de Rubí tindrien el servei de ferrocarrils a menys de 10 minuts a peu.
L’estudi també apunta com a avantatges de la construcció de la nova estació la descongestió dels aparcaments del Rubí+D i voltants donat que els residents a les urbanitzacions que deixen el vehicle per agafar el tren utilitzarien la nova estació.