Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gènius, el nou portal infantil d’entrada als serveis de les biblioteques Substitut del portal vigent des de 1998, inclou apartats específics per a pares i mares i per a escoles. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Gènius, el nou portal infantil d’entrada als serveis de les biblioteques

Substitut del portal vigent des de 1998, inclou apartats específics per a pares i mares i per a escoles.
El nou portal infantil de serveis per als nens i nenes usuaris/es de la Biblioteca arrenca la seva activitat a internet. Gènius, que pertany a la Xarxa de Biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona i substitueix a l’antic portal creat l’any 1998, s’ha creat per tal d’avançar en l'accés a la cultura i la informació pels infants. El nou portal infantil aglutina la informació i els serveis de les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i els posa a disposició dels nens i nenes les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

Gènius s'adreça a la població infantil d'entre 6 i 12 anys, però també inclou un espai específic en dos apartats diferenciats de Mares i pares i Escoles. A més d’informació i serveis concrets de les biblioteques; incorpora espais de participació per als usuaris, que poden valorar documents i enviar-los als amics, accés a tràmits bibliotecaris en línia, i un espai personal on els nens i nenes poden organitzar-se i personalitzar-se els continguts del portal que siguin del seu interès.

Entre les principals novetats del web destaquen la informació especialitzada en el món infantil, en grans àrees temàtiques, en qualsevol suport (novetats bibliogràfiques, webs recomanades, guies de lectura, activitats de les biblioteques, especials temàtics, articles de revista, enquestes, etc.); el foment de la lectura amb apartats de llibres, còmics, música i cinema amb recomanacions i informació de novetats; la secció Aprenem jugant, amb diversos jocs propis per als infants; i el ClubBib, l'apartat personal dels usuaris infantils on triar les seves biblioteques preferides per rebre notícies i activitats i guardar la informació que els interessa de Gènius creant un espai entorn als seus interessos.