Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

García demana finançament i regles clares davant les noves competències educatives dels ajuntaments L’alcaldessa de Rubí ha participat a la jornada Educació i Món Laboral organitzada per la fundació Ernest Lluch. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

García demana finançament i regles clares davant les noves competències educatives dels ajuntaments

L’alcaldessa de Rubí ha participat a la jornada Educació i Món Laboral organitzada per la fundació Ernest Lluch.
La Fundació Ernest Lluch és l’organitzadora de la jornada sobre municipis que ha posat sobre la taula el futur competencial en educació dels ajuntaments sota el títol Educació i món local: competències, capacitats i reptes.
El conseller d’Educació ha inaugurat la jornada, que s’ha fet a l’edifici de l’institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra, amb la conferència “Les implicacions de la Llei d’Educació de Catalunya al món Laboral”.

El catedràtic de Ciències Polítiques i de l’Administració de la UAB, Joan Subirats, ha centrat la seva intervenció en les Oportunitats i reptes de la descentralització educativa a Catalunya, conferència que ha donat pas a la primera taula dels alcaldes participants, presidida per l’alcaldessa, Carme García, i compartida amb els alcaldes i alcaldessa de Premià, El Prat i Esparreguera.

En la seva intervenció, l’alcaldessa, ha destacat el paper protagonista futur dels Ajuntaments en matèria educativa marcat pel Pacte Nacional per a l’Educació, el nou Estatut i la futura Llei d’Educació de Catalunya. Un protagonisme determinat, segons ha explicat l’alcaldessa, per un nou model educatiu que es basa en la descentralització i la gestió i participació activa dels Ajuntaments.

García, que ha assumit que els Ajuntaments “afrontarem el nou repte, com sempre hem fet” però ha afegit que per fer-ho, “caldrà que es garanteixi el finançament adequat i deixar clares les regles perquè els ajuntaments no només assumim les responsabilitats més difícils de gestionar sense que puguem participar a la vegada en la creació i decisió del model educatiu del país i dels centres”.

L’alcaldessa ha plantejat tot un seguit de mínims imprescindibles perquè els ajuntaments assumeixin amb garanties la descentralització. En aquest sentit ha demanat “que s’acotin molt bé les competències transferides, que es deixi clar que no tots els ajuntaments poden fer el mateix, de quina forma han de participar els ajuntaments en el projecte educatiu dels centres, de quin finançament disposarem o de quin paper tindrem dins la gestió de l’educació que s’imparteix a l’escola concertada”.

El president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, ha tancat aquestes jornades on també s’ha posat sobre la taula el paper de l’escola en la cohesió social per part de l’adjunt per a la defensa dels Drets dels Infants de la Sindicatura de Greuges, Xavier Bornal.