Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fins a 2.800 quilos d’aliments ha aportat la ciutadania al segon recapte solidari a Rubí aquest dissabte Les entitats socials valoren molt positivament aquesta nova aportació ciutadana. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Fins a 2.800 quilos d’aliments ha aportat la ciutadania al segon recapte solidari a Rubí aquest dissabte

Les entitats socials valoren molt positivament aquesta nova aportació ciutadana.
Un total de 2.800 quilograms d’aliments de primera necessitat, destinats a les entitats solidàries de la ciutat que gestionen el repartiment d’aliments entre la població rubinenca que ho precisa, han recollit els 27 voluntaris de les quatres entitats que al llarg de tot el dissabte van treballar als dos punts establerts a l’illa de vianants. De forma general, els ciutadans i ciutadanes rubinencs han aportat els cinc aliments bàsics que es demanaven (llet, oli d’oliva, farina i llaunes de tonyina i de tomàquet) ja que són el que mes en falten als magatzems de les entitats, impulsores d’aquest segon gran recapte, que ha augmentat la recollida en prop de 700 quilos respecte a l’organitzat al mes de juny.

A més, les persones que han fet les seves aportacions a la recollida han pogut emportar-se un llibre cedit per la Biblioteca Mestre Martí Tauler amb què l’equipament cultural ha volgut col·laborar en aquest acte solidari. Els llibres han estat documents de donatius o duplicats que, tot i trobar-se en bon estat, no s’han inclòs dins del fons documental d’aquest equipament cultural per criteris específics.

Amb aquesta nova aportació de la ciutadania, i dues més que vindran en les pròximes setmanes propvinents dels excedents de la Unió Europea i d’una recollida a tota Catalunya que està organitzant el Banc d’Aliments per a finals del mes de novembre, els responsables de les entitats rubinenques creuen que això garantirà la disponibilitat d’aliments a la nostra ciutat fins als primers mesos de l’any vinent.

Ara, després d’una valoració d’aquests dos recaptes a la nostra ciutat, la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per ASAV, Càritas, Creu Roja i Frater -Nadal Rubí, vol treballar la posada en marxa de noves propostes en què pugui participar també tota la ciutadania.

Sant Galderic 2013

Si en l’anterior recapte del mes de juny, es va aprofitar una gran trobada ciutadana com va ser La Botiga al carrer, en aquesta ocasió ha estat la Fira de Sant Galderic 2013 l’activitat compartida per demanar la col·laboració de la ciutadania, i recordar que hi ha rubinencs/es que estan en situacions més precàries que necessiten de l’ajuda de la resta de la ciutadania.

De fet, també aquesta edició de la Fira de Sant Galderic 2013 ha tingut una molt bona acollida per part de la ciutadania amb més de 110 parades d’artesania, alimentació, pagesia i artistes, a més de les ubicades a les trobades de plaques de cava, de puntaires i a la Fira Retro Clàssic, que també van posar parades de material relacionat amb la seva activitat.
Així mateix, tant els tallers organitzats per l’Escola d’Art Edra per als més petits, com l’activitat de les tapes als bars de la ciutat o la botifarrada popular que va acabar exhaurint els 350 tiquets, entre d’altres, són una mostra de la bona acollida d’aquesta Fira que l’any vinent arriba a la seva 20èna edició.

A bans de la botifarrada i el concert de cloenda, l’alcaldessa; Carme Garcia, va fer el lliurament del Premi de Pintura Daniel Bas, dotat amb un miler d’euros, a la guanyadora d’aquesta edició, la pintora Cristina Franco de Múrcia, que es va emportar el premi amb l’obra “Alter ego clown”.