Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ficosa i Cofely GDF Suez presenten les seves experiències en eficiència energètica a empresaris rubinencs A la quarta sessió tècnica de Rubí Brilla, els assistents han conegut els beneficis de la biomassa i de l’autogeneració d’energia neta per a l’autoconsum. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Ficosa i Cofely GDF Suez presenten les seves experiències en eficiència energètica a empresaris rubinencs

A la quarta sessió tècnica de Rubí Brilla, els assistents han conegut els beneficis de la biomassa i de l’autogeneració d’energia neta per a l’autoconsum.
Una trentena d’empresaris de la ciutat, acompanyats de quinze estudiants d’un curs de formació en energies renovables que s’està fent a l’Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES) han pogut conèixer dos processos d’aplicació d’eficiència energètica i energies renovables tèrmiques i d’instal·lacions de generació d’energia neta híbrida (solar + eòlica) en entorns industrials, en el transcurs de la 4a. reunió tècnica del Projecte Rubí Brilla. Dos projectes desenvolupats per les empreses rubinenques Ficosa i Cofely GDF Suez.

Aquesta és la quarta jornada organitzada per tal que els empresaris de la ciutat puguin conèixer projectes d’eficiència energètica, o per millorar la seva competitivitat amb accions positives pel medi ambient, posats en marxa amb èxit per empreses de la ciutat, com han estat Continental, Laes, Pastas Gallo, B.Braun i Circutor.

El responsable de Suport a projectes singulars de Cofely, Josep Ma. Ribera, va explicar el procés d’eficiència i substitució de combustibles fòssils per energies renovables desenvolupat per la seva empresa amb la utilització de les calderes de biomassa per a producció tèrmica. Aquesta font d’energia millora la qualitat del servei energètic amb la diversificació de fonts, impulsa l’estalvi energètic amb la conseqüent reducció de la factura energètica, i redueix l’impacte ambiental per la reducció de les emissions de CO2 a nivell local i global. Però, tot i que l’empresa realitza instal·lacions i explotacions d’aquestes calderes en entorns industrials, aquesta és un sol·lució que pot ser útil també en espais més reduïts, com la caldera de biomassa que l’Ajuntament de Rubí té instal·lada a la Finca Font del Ferro per estalviar en el consum d’energia tant de calefacció com d’aigua calenta sanitària.
L’empresa Copely GDF Suez és la primera a Europa en serveis d’eficiència energètica amb més de 77.000 empleats a 25 països i 130.00 clients públics i privats. A més, gestiona 180 xarxes urbanes de calor i fred, explota 200 instal·lacions de biomassa, i porta la gestió de 650 xarxes d’enllumenat públic a França.

Consumir energia neta

L’altra empresa que va presentar el seu projecte, que produeix energia neta a través d’instal·lacions de molins mini eòlics domèstics i sistemes de generació híbrida, és Technowind que pertany a la divisió Ficosa renovables. El director general d’Industrias Technoflex, Josep Ma. Pujol, va explicar l’experiència de l’empresa en relació a l’autogeneració per l’autoconsum per la qual aquesta divisió ha desenvolupat sistemes híbrids de generació d’energia (solar i eòlica) per a us domèstic i sistemes aïllats (fotovoltaics, minieòlics i minihídrics) de la xarxa en països emergents. Per testejar tots el nous productes que l’empresa va desenvolupant disposen d’un laboratori d’I+D a Sant Guim de Freixenet (Lleida).
La Divisió Industrial del grup Ficosa International realitza des de 1972 maquinària especial i maquinària per encàrrec per a clients de diversos sectors. Technowind és la marca d'aerogeneradors d'eix vertical desenvolupat i produït per Ficosa Internacional, a través de la divisió de Ficosa Renovables.