Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit d’assistència de públic a la estrena del documental “Després de les aigües” La projecció es va presentar a la ciutadania aquest dissabte 22 de setembre, al Teatre municipal La Sala, a les 19 h. S'ha previst fer una quarta projecció, tot i que encara no s'ha concretat la data. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Èxit d’assistència de públic a la estrena del documental “Després de les aigües”

La projecció es va presentar a la ciutadania aquest dissabte 22 de setembre, al Teatre municipal La Sala, a les 19 h. S'ha previst fer una quarta projecció, tot i que encara no s'ha concretat la data.

Prop de 1600 persones han pogut gaudir del Documental “Desprès de les aigües” que s’ha estrenat aquest dissabte, al Teatre Municipal La Sala. El documental fa un recorregut des del Rubí de principis del segle XX fins al dia d’avui, centrant la trama en el testimoni de setze persones que van viure la tràgica nit de la rierada del 25 de setembre de 1962, i en la posterior reconstrucció de la ciutat.

Aquest treball ha estat elaborat per la Cresta Produccions, un grup de professionals del món de l’audiovisual, encapçalats pel director Blai Ferran, i amb la col•laboració a la producció de l’Ajuntament de Rubí.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, en la seva intervenció el dia de l’estrena, va dedicar unes paraules a recordar les víctimes de la tragèdia i “el dolor que per molts va significar el 25 de setembre de 1962. Una data que va marcar un abans i un després per a la nostra població, quan la riera, un element central a la història de Rubí, es va endur per endavant tot el que trobava al seu pas”.

Carme Garcia va voler també deixar “un missatge d’esperança i optimisme en uns moments complicats i durs, com els actuals, tot emmirallant-nos en el Rubí del 26 de setembre de1962, moment a partir del qual amb l’esforç de totes i tots els rubinencs i rubinenques va començar la reconstrucció d’un poble fins a arribar a ser la ciutat que avui és Rubí.”

La projecció del documental Després de les aigües ha anat acompanyada de l’estrena d’una dansa també inspirada en la rierada i interpretada per l’Esbart Dansaire de Rubí. El ball pretén ser, segons ha explicat el president de l’entitat, Isidre Rubio, un homenatge a Núria Saumell, monitora de l’escola de dansa de l’Esbart que va morir a la rierada del 25 de setembre de 1962.

A l’estrena van assistir molts dels testimonis que apareixen al documental, i va comptar amb la presència de destacades autoritats de la ciutat, entre elles els quatre alcaldes de l'època democràtica: Miquel Llugany, Eduard Pallejà, Núria Buenaventura i Carme García Lores.