Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Executades 10 de les 18 actuacions previstes en el marc del Pla de voreres 2010 A l’avinguda de Barcelona i al carrer de Francesc Macià ja s’han col·locat les jardineres penjades als fanals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Executades 10 de les 18 actuacions previstes en el marc del Pla de voreres 2010

A l’avinguda de Barcelona i al carrer de Francesc Macià ja s’han col·locat les jardineres penjades als fanals.
Les obres del Pla de Voreres i Millora de l’Accessibilitat avancen a un ritme adequat. Actualment, ja s’han executat 10 de les 18 actuacions previstes. Quatre més estan en marxa i les altres 3 és previst que comencin entre finals d’octubre i la primera quinzena de novembre.

Els 25 operaris contractats pel consistori per realitzar les obres incloses en el Pla de Voreres 2010, que es van iniciar el 3 de maig d’aquest any, ja han finalitzat les tasques als carrers de Dante, Bailèn, Cervantes, Garcia Lorca, Pintor Coello, Sant Pere, Sant Gaietà, Cadmo, al passeig de Les Torres i a l’avinguda de Castellbisbal. En aquests moments estan treballant a l’avinguda de Barcelona i als carrers de Sant Cugat, Màlaga i Getafe. I properament duran a terme les obres previstes als carrers d’Àngel Guimerà, Milà i Fontanals i General Prim.

Per coherència constructiva, l’actuació al carrer de Maximí Forners es realitzarà en el marc de les obres que s’estan portant a terme a la plaça del Doctor Guardiet. De fet, el projecte de rehabilitació de la plaça ja preveia adaptar la cruïlla entre els carrers de Montserrat i Maximí Forners. Finalment, s’eixamplarà una de les voreres del c/ Montserrat per facilitar el pas de vianants per aquesta zona.

Es preveu que les obres del Pla de Voreres, que suposaran l’arranjament de 5.112 m2 de voreres a la ciutat, finalitzin durant la primera quinzena del mes de desembre.

Nou mobiliari a l’avinguda de Barcelona

Una de les actuacions incloses al Pla de Voreres 2010 és l’arranjament de l’avinguda de Barcelona i el carrer de Francesc Macià, entre el carrer d’Historiador Serra i la plaça de Catalunya.

Aquesta via presenta dues seccions diferenciades al llarg del seu recorregut. El tram entre el c/ Historiador Serra i el c/ Miguel de Cervantes, d’11 metres d’amplada, compta amb voreres arbrades a banda i banda. En canvi, el tram entre el c/ Miguel de Cervantes i la plaça de Catalunya, amb una amplada d’aproximadament 10 metres, només té arbres a la vorera est. A més, disposa de lluminàries encastades a la vorera oest.

En el marc del Pla de Voreres, el consistori ha optat per equilibrar aquest segon tram amb la col·locació de jardineres penjants als fanals de la vorera oest. D’aquesta manera, es dota aquesta banda de la via d’un element florit que decorarà el carrer sense restar-li metres útils d’amplada. Les jardineres s’han col·locat a una alçada inferior de 3 metres, assegurant el pas d’autobusos i camions de residus. Aquestes jardineres incorporen un recipient interior extraïble que facilita el plantat en viver de les plantes de temporada i el seu manteniment.

D’altra banda, els operaris estan retirant pilones, eliminant les lluminàries encastades en el paviment i reposant aquelles peces de paviment malmeses.

Aquesta actuació, que es va iniciar la primera setmana del mes d’octubre, és previst que finalitzi en els propers dies.

Pla ocupacional

Per fer aquestes obres, l’Ajuntament va contractar, a través d’un pla d’ocupació, un total de 25 treballadors/es de la construcció que es trobaven sense feina. Són 13 oficials i 12 peons de la construcció que viuen a la nostra ciutat i a qui se’ls va fer un contracte de sis mesos per concloure aquest projecte. Aquests treballadors/es van ser seleccionats seguint els criteris establerts en el pla d’acompanyament de la crisi signat al juliol de 2009 i dotat amb 5 milions d’€, on es prioritza la contractació de persones aturades majors de 45 anys, aquelles que fa 1 any que no treballen i les que ja han esgotat les prestacions.

El Pla de Voreres suposa una inversió d’1.200.000 euros. El projecte ha estat elaborat per l’empresa Milà Arquitectes i les obres han estat adjudicades a l’empresa KèConstruïm.