Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoles i instituts de la ciutat inicien les jornades de portes obertes per donar a conèixer els seus projectes educatius Els docents del centres organitzen aquestes trobades per als nous alumnes al curs 2014-2015. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Escoles i instituts de la ciutat inicien les jornades de portes obertes per donar a conèixer els seus projectes educatius

Els docents del centres organitzen aquestes trobades per als nous alumnes al curs 2014-2015.
A partir d’aquest mes de febrer, les escoles i instituts de la ciutat comencen a organitzar les jornades de portes obertes per a totes aquelles famílies amb fills i filles que iniciaran la seva formació el curs 2014-2105 en alguna de les diferents etapes educatives, o bé per aquelles que volen triar un nou centre educatiu per als seus fills/es. Des de mitjans del mes de febrer, quan l’Escola Schola organitza la primera jornada fins al mes de maig que serà la sessió de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, les famílies poden triar els centres que volen visitar per conèixer els projectes educatius que cada escola desenvolupa, així com les instal·lacions i recursos de què disposa cadascun dels equipaments educatius de Rubí.

A més, el Departament d’Educació de la Generalitat ja ha fet públic el calendari de les preinscripcions, que aquest any serà de l’11 al 21 de març per al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria (ESO), tot i que encara resta la publicació al Diari Oficial de la Generalitat i l’oferta de places per a cada ensenyament. Així, amb aquestes trobades amb els docents responsables dels centres les famílies ja poden començar a escollir l’escola per quan arribi el març.

Les primeres escoles que comencen amb les jornades de portes obertes seran les d’Educació Infantil i Primària, en concret Schola (25 de febrer a les 15.15 h), 25 de Setembre (26 de febrer a les 15.15 h) i Torre de la Llebre (27 de febrer a les 16.30 h). També al febrer, però els dissabtes, es podran visitar alguns dels centres concertats de la ciutat, el Col·legi Maristes (15 de febrer d’11 a 14 h), l’Escola Nostra Senyora de Montserrat i el Col·legi Balmes (22 de febrer d’11 a 13 h i de 10 a 13 h, respectivament).

La resta d’escoles públiques d’infantil i primària han organitzat la seva jornada de portes obertes al març, mes en què es podrà visitar les escoles del Bosc (4 de març a les 17 h), Mossèn Cinto Verdaguer i Joan Maragall (5 de març a les 15.15 h i les 17 h, respectivament), Pau Casals i Ca n’Alzamora (6 de març a les 15.15 h i les 17 h, respectivament), Montessori (11 de març a les 15.15 h), Ramon Llull (10 de març a les 16.45 h), Rivo Rubeo (11 de març a les 17 h), i Teresa Altet (13 de març a les 15 h).

També els instituts d'educació secundària obligatòria (ESO) faran la jornada de portes obertes al març. Començarà la primera setmana l’Institut Duc de Montblanc (4/3 a les 18.40 h), Torrent dels Alous (5/3 a les 17.30 h), L’Estatut (8/3 a les 11 h), i acabaran la segona el J.V. Foix (11/3 a les 18 h) i La Serreta (10/3 a les 18 h). Aquestes jornades estan adreçades exclusivament a l’ESO.
La resta d’escoles concertades també organitzen la seva sessió els dissabtes del mes de març: Regina Carmeli 8 de març de 10.30 a 13 h, Liceu Politècnic els dissabtes 10 a 14 h a la masia de Ca n’Oriol, mentre que el Patronat Ribas organitza visites concertades al seu centre.

Pel que fa a les escoles municipals, les bressol públiques organitzen les jornades de portes obertes al mes d’abril; l’Escola de Música Peres Burés al maig i per a l’Escola Edra s’ha de concertar cita prèvia.
Per acabar les vuit escoles bressol privades han programat les sessions pels mesos de març i abril.

Podeu consultar el llistat complet a la pàgina web d’Educació.