Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es restingeix el pas de camions de pes superior a 3,5 tones pel carrer de Cal Gerrer L’Ajuntament de Rubí iniciarà en breu una primera fase de renovació interna del col•lector aprofitant les obres del Mercat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es restingeix el pas de camions de pes superior a 3,5 tones pel carrer de Cal Gerrer

L’Ajuntament de Rubí iniciarà en breu una primera fase de renovació interna del col•lector aprofitant les obres del Mercat.
Els regidor de l’àrea d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manel Velasco, i de Mobilitat, Josep A. Serra, han explicat en roda de premsa els canvis de mobilitat que tindran lloc al voltant de les obres del mercat municipal. Uns canvis que tenen a veure amb la restricció de pas en aquest carrer per a vehicles de pes superior a les 3,5 tones per tal de facilitar la mobilitat per la zona afectada directament per les obres.

Segons ha explicat Manel Velasco, “sabem que la mobilitat al voltant del mercat és complicada i per aquest motiu restringim encara més el trànsit de vehicles pesats per aquests carrers, és a dir, ampliem una limitació que actualment ja existeix al carrer de Cal Gerrer des de Cervantes i la fem extensible fins al carrer Llobateras i Magi Ramentol”, ha explicat Velasco.

El regidor ha recordat que fa temps l’Ajuntament de Rubí va sol•licitar a Sorea i a la UPC el projecte executiu del col•lector de Cal Gerrer i ha senyalat que una de les primeres conclusions dels estudis “indiquen que es podria portar a terme una primera fase d’aquest projecte de reforç estructural”, una actuació que es faria de forma interna, és a dir, “des de dins del mateix col•lector i per aquest motiu no té afectacions al trànsit en superfície “. En aquest sentit, el regidor ha destacat que inicialment s’havia decidit posposar les obres d’aquest col•lector per l’any vinent, “però ara podem aprofitar per fer aquesta primera fase que és interna i que per tant no provocarà els problemes de mobilitat previstos si la fase fos en superfície”.

Per aquest motiu, s’ha fet un canvi de programació en les obres generals de clavegueram previstes a la ciutat. Velasco ha confirmat que està previst fer aquestes obres al carrer de Cal Gerrer, així com les obres de la carretera de Terrassa, tot i que l’actuació del carrer Nou es posposarà fins a finals d’any o principis de l’any vinent.

Manel Velasco ha explicat que aquesta actuació al carrer de Cal Gerrer és necessària, per una banda, per tal que el projecte executiu la reculli i defineixi la solució definitiva per a millorar el funcionament hidràulic de la xarxa i, per l’altra, per minimitzar l’impacte en la mobilitat dels ciutadans. En relació a això, el regidor ha explicat que s’aprofitarà el tram del carrer Magí Ramentol que en aquests moments està restringit al trànsit amb motiu de les obres del mercat per a ubicar-hi la maquinària i les infraestructures necessàries per a dur a terme aquesta actuació.

Les obres s’iniciaran en les pròximes setmanes i tindran una durada d’entre 4 i 6 mesos. Aquesta setmana l’Ajuntament de Rubí té previst reunir-se amb els adjudicataris del mercat per tal d’explicar-los les possibles afectacions. També està previst una reunió amb els veïns de la zona que possiblement tindrà lloc després de setmana santa.

Afectacions de les obres

El regidor de Mobilitat, Josep. A Serra, ha explicat que la restricció de pas a camions superiors a 3,5 tones es dóna principalment per motius de seguretat, ja que es prohibeix qualsevol pas d’aquest tipus de vehicle per sobre de la zona soterrada on hi estiguin treballant operaris.

Pel que fa als camions d’abastament del mercat municipal de pes superior a 3,5 tones, que es calcula que podrien ser entre 8 i 10 vehicles, faran l’entrada i la sortida al mercat pel carrer Llobateras segons ha explicat Serra. Fins ara, l’entrada es feia per aquest mateix carrer, però la sortida es feia pel carrer Torrent de l’Alba. El regidor ha explicat que en el carrer Llobateras s’instal•larà un semàfor que funcionarà mitjançant un polsador que activaran els conductors d’aquests vehicles quan hagin de sortir a l’exterior des de la zona de càrrega i descàrrega del mercat.

A partir del pròxim dilluns, 6 d’abril, es modifica el recorregut de la línia 2 (Can Vallhonrat – El Pinar) del servei urbà d’autobús, amb motiu de la restricció de trànsit pel carrer Magí Ramentol i Torrent de l’Alba. El nou recorregut en direcció al Pinar serà pel carrer Cervantes, Lluis Ribas, Bartrina, camí de Ca n’Oriol, Maria Benlliure i Calderón de la Barca, on retornarà al seu recorregut habitual. En aquest carrer es posarà en marxa el sistema de semàfors que fins ara estava fora de servei per tal de donar cobertrua a la cruïlla amb el carrer Maria Benlliure. Per tal de permetre el gir de l’autobús, s’elimina l’estacionament a la cruïlla del camí de Ca n’Oriol amb el carrer Bartrina.

Com a conseqüència, es traslladen tres parades corresponents a 11 de Setembre, Cervantes i Magí Ramentol. Les noves parades s’ubicaran als carrers Lluis Ribas, Ca n’Oriol i Torres Oriol.

També es traslladen els contenidors de recollida de residus situats en el carrer de Cal Gerrer i Torrent de l’Alba fins al passatge Llobateras i al carrer Magallanes.

Serra ha explicat que per donar sortida als caminos que arribin des de Llobateras, es canviarà de sentit el carrer Federico García Lorca, entre Llobateras i Cervantes. També hi haurà un canvi de sentit al camí de Ca n’Oriol, en el tram comprès entre Bartrina i Víctor Balaguer.