Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es remodelarà l'escola bressol Sol, Solet i s'ampliarà l'aparcament del Mercat Municipal L'Ajuntament ha engegat un projecte de renovació urbanística d'aquests dos espais que contempla la creació de 61 noves places en aquesta escola i 192 noves zones d'aparcament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es remodelarà l'escola bressol Sol, Solet i s'ampliarà l'aparcament del Mercat Municipal

L'Ajuntament ha engegat un projecte de renovació urbanística d'aquests dos espais que contempla la creació de 61 noves places en aquesta escola i 192 noves zones d'aparcament.
L’Ajuntament de Rubí ha engegat un projecte de reforma del Mercat Municipal i de l’escola bressol Sol, Solet que permetrà millorar diversos aspectes urbanístics i educatius d’aquest dos edificis.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Municipals, Jordi Peiró, ha explicat que “el projecte millorarà i incrementarà l’oferta educativa de l’escola; augmentarà el nombre de places d’aparcament públic, es construirà una nova façana del Mercat i es crearà una nova plaça pública amb 2000 m2 de zona peatonal”.

192 noves places d’aparcament

Pel que fa al Mercat Municipal, es reformarà la façana per fomentar així la dinamització comercial i crear una nova entrada, i es construiran dues zones més d’aparcament soterrani a les dues plantes ja existents, afegint un total de 192 noves places (96 places a cadascuna). S’obrirà al públic l’actual aparcament del mercat de la següent manera: de 125 a 150 places en sistema de rotació; 80 places noves en sistema de cessió d’ús a 50 anys; 80 places noves més en sistema de pupil·latge (lloguer) 24 hores i, per últim, 150 places més de pupil·latge de nit i caps de setmana.

A l’espai que actualment ocupa l’escola bressol municipal s’hi ubicarà una plaça pública d’uns 2000 m2 amb zona verda i arbrat. Segons Peiró, la construcció d’aquesta plaça oferirà un nou accés als dos edificis i permetrà alhora realitzar altres millores urbanístiques a la zona: ampliació de les voreres, disminuir el trànsit de vehicles, fomentar una zona peatonal i disminuir els aparcaments a la superfície. “Crec que és un projecte potent i emblemàtic, i que donarà un caire diferent i més potencial a la zona”, ha declarat el regidor.

Actualment, el Mercat Municipal ocupa una superfície de 3.800 m2 i fa 25 anys que es va traslladar de la Plaça Sant Pere a l’actual zona, situada entre els carrers Magí Ramentol, Cal Gerrer i Passatge Llobateras.

61 places noves a l’escola bressol Sol, Solet

Per altra banda, l’Escola Bressol municipal Sol, Solet s’ubicarà just al costat del Mercat Municipal, a la primera planta, i una de les peculiaritats del projecte és que s’aprofitarà la coberta de formigó del Mercat per ubicar-hi el pati de l’escola. Aquesta centre es va construir fa 33 anys i actualment ocupa uns 2.500 m2.

La regidora d’Educació, Anna M. Martínez, ha explicat que amb la remodelació de l’escola bressol “es passarà de 86 places actuals a 147, és a dir, la previsió és augmentar la xifra amb 61 places noves”. La regidora ha explicat que el mapa escolar de la Generalitat preveu la creació de 255 places per cobrir les necessitats dels infants de Rubí de 0 a 3 anys fins a finals del curs 2008-09. “El curs que ve podríem tenir 150 places i, per tant, ens faltarien unes 100 places”, ha manifestat. En aquest sentit, Anna M. Martínez ha avançat que en aquests moments s’estudia la possibilitat de rehabilitar l’edifici Titànic, situat al costat de la nova escola bressol La Lluna, “que ens permetria crear 53 places noves per a infants d’1 a 2 anys i d’aquesta manera ens acostaríem a la previsió de la Generalitat”.

El projecte de remodelació del Mercat Municipal i de l’escola bressol Sol, Solet té un cost total de 4,5 milions d’€. Està previst que l’adjudicació de les obres es faci efectiva cap al juny de 2006. En aquest sentit, es preveu que la nova escola bressol Sol, Solet estigui construïda cap al juny de 2007 i que el nou aparcament es posi en marxa al juny de 2008, donat que el termini d’execució d’aquestes obres és d’1 any. Finalment, la posada en funcionament de la zona ja remodelada seria a inicis del 2009.