Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es redueix la contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió a Rubí en l’últim any Un estudi de la Diputació de Barcelona estableix que la qualitat de l’aire en aquest aspecte ha millorat en els darrers anys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es redueix la contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió a Rubí en l’últim any

Un estudi de la Diputació de Barcelona estableix que la qualitat de l’aire en aquest aspecte ha millorat en els darrers anys.
La qualitat de l’aire, referent a les partícules en suspensió, a la nostra ciutat ha millorat d’una forma important durant l’any passat, segons les dades del darrer informe de valoració de la qualitat de l’aire per a les partícules en suspensió elaborat per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de la Diputació de Barcelona.

A Rubí, el percentatge d’aquestes partícules a l’aire ha anant baixant de forma continuada des que s’està mesurant (2005), fins a arribar a nivells per sota de la mitjana anual recomanada per la Unió Europea. Aquestes partícules en suspensió a l’aire estan generades bàsicament per la contaminació generada per la combustió dels automòbils, i les activitats de la indústria, la construcció i el comerç. Els nivells mitjans mesurats d’aquestes partícules durant l’any 2011 han estat, de forma global, un 7% inferiors a l’any 2010 en les 13 estacions amb dades representatives, entre les quals hi ha la de Rubí, on el descens ha estat de 6 micrograms per metres cúbic d’aire (μg/m3) durant el darrer any, la segona ciutat on més s’ha reduït per darrere de Manresa. De fet, cap de les estacions ha superat els 40 μg/m3 de mitjana anual establerts per la legislació.

Les partícules en suspensió presents a l’aire causen efectes negatius sobre la salut, afectant especialment l’aparell respiratori i el sistema cardiovascular. Per tant, quan en alguna zona se superen els valors regulats, la normativa estableix que s’ha posar en marxa un pla d’acció que redueixi els nivells dels contaminants com a mínim als valors límit corresponents. Barcelona es troba en aquesta situació, juntament amb diversos municipis del Barcelonès, del Vallès Oriental i Occidental i del Baix Llobregat.