Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta el projecte guanyador del concurs per dissenyar el gegant del barri de Ca n’Oriol Més de 600 persones participen en les diferents propostes del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) d’aquest barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es presenta el projecte guanyador del concurs per dissenyar el gegant del barri de Ca n’Oriol

Més de 600 persones participen en les diferents propostes del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) d’aquest barri.
Aquest dissabte 11 de juny, els veïns i veïnes de la ciutat coneixeran qui ha estat la persona guanyadora del concurs “Dissenyem el gegant de Ca n’Oriol” dintre del marc de la Festa Jove, una activitat que forma part del projecte “Un Pas de Gegant” del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la ciutat que s’aplica en aquest barri rubinenc des de l’any 2010. Durant l’acte de presentació, que començarà al voltant de les 17 h a la plaça de Ca n’Oriol, hi haurà una exhibició de hip hop i breakdance per part dels joves del barri, una botifarrada popular i un concert de quatre grups musicals també de Ca n’Oriol.
En l’acte, hi col·laboren les AAVV El Portal, Ca n’Oriol , Rubí 128, l’Escola Teresa Altet, l’IES La Serreta i la Colla Gegantera del Teresa Altet.

Aquest projecte pretén aprofitar la tradició gegantera que es viu a Rubí, mitjançant la proposta de la colla Gegantera de l’Escola Teresa Altet per crear una nova colla gegantera, oberta a tot el barri de Ca n'Oriol dintre d’un procés participatiu que permeti cohesionar entitats i veïns mitjançant una proposta lúdica i cultural ja arrelada a la ciutat. Es tractaria de crear un nou gegant/a que esdevingui la imatge del barri per tal de fomentar la participació com a element de cohesió social per crear un grup impulsor d’una nova colla gegantera al barri de Ca n’Oriol, com la que hi ha al barri del Pinar, enfortir vincles entre les diverses entitats veïnals, i introduir criteris de qualitat en les activitats, l’espai i la participació i educatius per fomentar l’hàbit i la participació en el consum i organització d’activitats culturals.

El PDC de Ca n’Oriol, que es va posar en funcionament a principis de 2010, agrupant a totes les associacions de veïns i entitats que hi ha al barri, té actualment quatre projectes més en marxa: Ca n’Oriol balla, que es va presentar al veïnat al març, les caminades saludables, les visites culturals i el cinefòrum, en els quals col·laboren una seixantena de persones i han participat 640 persones en les diverses activitats que s’han organitzat.

Els Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC) formen part d’un programa del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, que planteja una estratègia d’intervenció social i territorial, mitjançant un procés participatiu conjunt de tots els agents implicats, per donar respostes globals a les necessitats d’una comunitat, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del conjunt de la població del territori en el qual actuen.