Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta el paquet de mesures extraordinàries que incrementa les polítiques de reactivació econòmica L’alcaldessa destaca el suport a empreses i emprenedors i l'ajut a les famílies en la lluita contra la crisi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es presenta el paquet de mesures extraordinàries que incrementa les polítiques de reactivació econòmica

L’alcaldessa destaca el suport a empreses i emprenedors i l'ajut a les famílies en la lluita contra la crisi.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha presentat el Pla de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, un paquet de 8 accions dotat amb 1.100.000 euros fins a finals d'aquest 2012, per reforçar les mesures de reactivació econòmica posades en marxa el novembre de l'any passat. 'Aquestes mesures tenen com a objectiu reactivar l'economia de la nostra ciutat', ha dit l'alcaldessa, que ha presentat aquest programa, fruit de la negociació de l'equip de govern amb la resta de forces polítiques del consistori, i especialment als acords, signats al febrer amb CiU i amb ICV-EUiA a l'abril, que s'han traduït en aportacions pressupostàries concretes a projectes.


8 accions, 1.100.000 euros
Les 8 accions incloses al paquet de mesures extraordinàries responen als objectius de reactivació econòmica, cohesió social i reordenació de serveis municipals i racionalització de la despesa. Per tant, moltes d'aquestes accions estan dirigides a empreses 'per millorar la seva competitivitat i crear més ocupació', també 'per ajudar les famílies amb més dificultats en el context de crisi actual'. Carme Garcia ha volgut destacar el valor d'aquestes accions 'no pot ser tot retallar i austeritat, calen mesures de reactivació, que millorin la productivitat'. Les accions, algunes de les quals ja s'han posat en marxa, han de finalitzar el mes de desembre.

1- Pla de xoc de polígons industrials: Preveu una posada al dia dels polígons d'activitat econòmica (PAE) amb treballs com el desbrossament de tots els polígons, la millora dels accessos i la reparació de la senyalització viària dels PAE. A aquesta acció es destinen 360.000 euros.
2- Suport a PIMES, economia social i emprenedoria: 80.000 euros per la posada en marxa de l'escola d'emprenedoria, que donarà formació especialitzada més d'un centenar d'emprenedors, professionals i autònoms; també s'inclou en aquest apartat un programa de suport a l'emprenedoria social a projectes que a més de ser viables econòmicament, responguin a una necessitat social de la ciutat. I s'oferirà assessorament a 15 empreses perquè puguin iniciar processos d'internacionalització o d'innovació.
3- Suport al comerç urbà com a element dinamitzador: Consisteix en la posada en marxa d'un mercat d'artesania que complementa el Mercat Ecològic del Vallès, fet que crearà un esdeveniment d'interès públic i comercial, com a element dinamitzador del municipi. Es vol col·laborar amb artesans locals i associacions de comerciants, gremis i associacions relacionades amb l'art. Aquesta acció compta amb un pressupost de 20.000 euros.
4- Accions de suport a l'ocupació i formació de persones en atur: 100.000 euros s'han destinat perquè a partir de setembre i fins desembre d'aquest any s'ofereixi una oferta formativa al servei de la inserció (especialització en diferents àmbits sectorials), a la formació per la millora de l'ocupació (destinada a persones amb baixa qualificació professional), i en competències bàsiques (col·lectius amb dificultats d'inserció) Amb aquests cursos es podran formar al voltant de 160 persones, xifra que complementa els programes que ofereix habitualment l'IMPES, que l'any passat va formar 743 persones.
5- Ajuts a les famílies i de cohesió social: Amb aquesta acció es vol donar suport a les persones que pateixen més els efectes de la crisi amb programes de col·laboració amb entitats socials de la ciutat, de suport a l'accés a l'habitatge (rehabilitació de 5 habitatges municipals per a donar cobertura a situacions d'emergència) i mecanismes de suport puntual d'ajuts a les famílies. En total, es destinaran 220.000 euros a aquesta acció. Actualment l'Ajuntament gestiona 60 pisos socials, que es veuran incrementats per aquests que es rehabiliten.
6- Reforç a l'oficina de mediació per les hipoteques: S'ha previst 20.000 euros per donar suport jurídic a l'Oficina de Mediació per les hipoteques amb un conveni amb el Col·legi d'Advocats. Aquesta oficina ha atès més de 250 casos en els seus tres primers mesos de funcionament i ha negociat 78 amb entitats financeres.
7- Ajuts i subvencions tributàries a les famílies: Nous ajuts per a impostos municipals: ampliació dels ajuts en l'IBI a col·lectius amb escassa capacitat econòmica, ajuts en plusvàlua per a ciutadans afectats per a execucions hipotecàries. 200.000 euros que s'afegeixen als ajuts que habitualment concedeix l'ajuntament per a l'IBI.
8- Suport a l'eficiència energètica i energies renovables: 100.000 euros per a la reducció de la despesa energètica en edificis i equipaments municipal, que és també una de les línies d'actuació del projecte Rubi Brilla. S'invertirà en bateries de condensadors d'energia reactiva i en dispositius per a la millora de l'eficiència energètica en il·luminació, clima, calefacció.... El conjunt de les accions permetrà estalviar un 10% la despesa energètica municipal (200.000 eros d'estalvi el 2012), tot i que la previsió és tancar l'any amb un estalvi encara més gran que el previst.

ACCIONS DEL PLA DE MESURES EXTRAORDINÀRIES: 1.100.000 €
Reactivació econòmica
1- Pla de xoc als polígons industrials de Rubí : 360.000 €
2- Suport a PIMES, economia social i emprenedoria: 80.000 €
3- Suport al comerç urbà com a element dinamitzador: 20.000 €
4- Suport a l'ocupació, formació a persones en atur: 100.000 €
Cohesió social
5- Suport a les famílies i de cohesió social: 220.000 €
6- Reforç a l'oficina de mediació per a les hipoteques: 20.000 €
7- Subvencions i ajuts tributaris a les famílies: 200.000 €
Reordenació de serveis
8- Suport a l'eficiència energètica: 100.000 €