Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posa en marxa el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals 2011 Un informador serà l’encarregat de detectar les flames el més ràpidament possible i d’avisar els bombers. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es posa en marxa el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals 2011

Un informador serà l’encarregat de detectar les flames el més ràpidament possible i d’avisar els bombers.
L’Ajuntament de Rubí posa en marxa el Pla d'informació i vigilància complementària contra incendis forestals 2011 (PVI) de la Diputació de Barcelona, que estarà operatiu fins a principis de setembre. El pla respon a un conveni signat entre el consistori rubinenc, l’Agrupació de Defensa Forestal Rubí ADF i la Diputació.

El PVI s’executa anualment a totes les comarques de la província de Barcelona des de l’any 2001. En total hi participen 237 municipis, entre els quals hi ha Rubí, i 114 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), a banda d’altres institucions públiques i privades. La superfície total vigilada és de 402.687 hectàrees, amb un pressupost total de 2’1 milions d’euros i la participació de 107 vehicles i 245 persones.

Els objectius principals del pla són evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població, establir les estratègies necessàries per anticipar-se a l’inici i a la propagació d’un incendi forestal i detectar les flames el més ràpidament possible. Així, es designa un informador, que és l’encarregat de detectar els incendis el més aviat possible i d’avisar els bombers. Paral·lelament, la Policia Local també disposa d’un protocol de vigilància forestal i de seguiment.

En cas d’incendi al terme municipal de Rubí, s’activaria el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals en fase d’alerta o d’emergència, en funció de la gravetat del foc. En aquest supòsit, es recomana seguir les indicacions i consignes que donen els bombers.

Cal tenir en compte que, des del passat 15 de març i fins el 15 d’octubre, està prohibit encendre foc al bosc. L’Ajuntament ha publicat un ban on s’especifiquen les diferents mesures de prevenció d’incendis forestals.

Actuacions contra els incendis
Cada any, el consistori porta a terme diferents actuacions per prevenir els incendis forestals i per facilitar el pas dels vehicles d’emergència a les zones boscoses. Enguany s’estan arranjant els camins de Can Fonollet i de Can Guilera i un tram del camí de Les Martines. Aquestes tasques de manteniment consisteixen en el desbrossament dels camins, l’arranjament i l’eliminació d’arbres, la retirada i trituració de branques i l’eliminació de la vegetació que creix als camins i als seus laterals, en un metre d’amplada a cada banda. Aquestes actuacions tenen un cost d’uns 15.000 euros.

En el marc d’aquest pla de manteniment i arranjament de camins, l’any passat es va actuar al camí de Can Riquer Vell, al camí dels Llenyataires, al camí Ral i al camí de Can Barceló. Paral·lelament, l’any passat també es va dur a terme una actuació extraordinària gràcies a la subvenció del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), creant 4 franges forestals a les urbanitzacions.