Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es mantenen els vigilants de l'illa fins a mitjans de mes per garantir l'ús corrente del nou dispositiu de pas El consistori es posarà en contacte amb els usuaris amb targeta per detectar possibles mancances i millorar-les. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es mantenen els vigilants de l'illa fins a mitjans de mes per garantir l'ús corrente del nou dispositiu de pas

El consistori es posarà en contacte amb els usuaris amb targeta per detectar possibles mancances i millorar-les.
L’Ajuntament ha decidit mantenir els vigilants de l’illa de vianants una setmana més per garantir que tots els usuaris autoritzats amb targeta coneguin l’ús del nou sistema automàtic de tancament que ha entrat en funcionament aquesta setmana. Aquests primers dies han servit per detectar possibles problemes i necessitats de millora referents a aspectes com ara la senyalització, la informació als usuaris o el pas de vehicles d’emergència, entre d’altres. Després d’aquesta primera avaluació el consistori ha decidit posar em marxa tot un seguit de mesures per millorar la senyalització de les pilones i per facilitar les consultes i dubtes que els usuaris puguin tenir.

Entre les actuacions programades hi ha la col•locació d’elements reflectants a la zona de les pilones per facilitar la seva identificació i la posada en marxa d’un servei d’atenció telefònica (93 591 30 00) que estarà disponible a partir del pròxim dimarts, 10 de març i fins el 27 del mateix més per atendre els dubtes i els suggeriments o demandes dels usuaris sobre el funcionament del nou dispositiu. L’horari d’atenció telefònica serà de 8 a 15 h.

L’incident més destacable en la posada en marxa del nou sistema es va produir dilluns a la nit quan la pilona situada al carrer Francesc Macià amb la cruïlla del carrer Montserrat no va baixar com a conseqüència d’una topada prèvia d’un vehicle sense autorització per circular per l’illa i que no va respectar les senyals que li prohibien l’entrada a la zona de vianants.

El nou sistema contempla que cada dia a partir de les 21.30 h totes les pilones baixen de forma automàtica per tal d’obrir la zona restringida de l’illa de vianants fins a les 7.30 h del dia següent (l’horari de restricció al trànsit de l’illa de vianants és de 7.30 h a 21.30 h, excepte per càrrega i descàrrega entre les 7.30 i les 10.30 i les 14 i les 16 h).

Un cop desplaçats els agents fins a la zona, van comprovar que un vehicle havia impactat contra la pilona en qüestió i li havia ocasionat danys al desviar l’eix de l’aparell, motiu pel qual no podia baixar com estava programat a les 21.30 h. Els agents van poder baixar la pilona malmesa de forma manual i, per precaució, es va activar un dispositiu de vigilància a càrrec dels agents en torn de nit i primeres hores del matí. Dijous es va substituir la pilona i torna a estar en funcionament.

El funcionament del nou dispositiu de pilones automàtiques
El nou sistema automàtic està format per un pal d’acer inoxidable amb senyal lluminosa que canvia de color (vermell fix o àmbar intermitent) , una pilona automàtica d’uns 40 cm d’alçada, i dues espires soterrades que detecten el metall que estan situades abans i després de la pilona i que l’activen pujant-la o baixant-la quan passa un vehicle.

Per a activar el sistema automàtic de la pilona, els usuaris han d’apropar la targeta (que els ha facilitat l’Ajuntament després de sol•lilcitar-la) al pal d’acer inoxidable situat a la banda de la calçada del conductor. La targeta activa la baixada de la pilona quan el sistema detecta que hi ha un vehicle. Quan la senyal lluminosa canvia de vermell fix a àmbar intermitent significa que la pilona ja ha baixat completament i el vehicle pot continuar la seva marxa de forma segura però amb precaució davant la possible presència de vianants pel carrer.

Pel que fa a vehicles especials com ara autobusos, serveis d’emergència, bombers i cossos de seguretat, aquests disposaran d’una targeta especial que els permet fer ús de l’illa per no obstaculitzar el servei que realitzen.

Canvis de sentit de circulació
L’Ajuntament de Rubí ha modificat el sentit de circulació en tres trams de carrers: a Pintor Murillo, entre av. Barcelona i Colom, que serà en sentit passeig de la Riera; al carrer Méndez Núñez, entre Cervantes i Murillo, que serà en sentit a aquest últim; i, per últim, al carrer Llobateras, entre av. Barcelona i Colom, on els vehicles circularan en sentit carrer Colom. L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar que els vehicles que accedeixen a l’illa de vianants disposin de carrers de sortida des de la mateixa illa tant a la part alta de la ciutat com a la part pròxima a la riera.