Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es manté activada la fase d’alerta del pla PROCICAT per onada de calor El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que fins dimecres les temperatures màximes a Rubí puguin arribar fins als 35ºC. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es manté activada la fase d’alerta del pla PROCICAT per onada de calor

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que fins dimecres les temperatures màximes a Rubí puguin arribar fins als 35ºC.
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que continua l'onada de calor que va fer acte de presència a finals de la setmana passada. Segons aquest organisme, aquest episodi de calor està previst que s'allargui fins dimecres, moment en què s’espera que les temperatures descendeixin lleugerament. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla INFOCAT per alt risc d'incendi generalitzat i manté l'alerta del pla PROCICAT per onada de calor.

Paral·lelament, el Departament de Salut de la Generalitat manté activat el Pla d’actuació per prevenir el efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) en fase 2 (nivell màxim).

Davant d’aquesta situació meteorològica, l’Ajuntament de Rubí recorda que cal evitar qualsevol risc i protegir els col·lectius més vulnerables com la gent gran, els malalts crònics, els menors o les persones afectades per patologies cardíaques, entre d’altres, dels efectes de la calor.

El consistori rubinenc també recomana als ciutadans que estiguin en màxima alerta pel que fa als incendis forestals i que si detecten qualsevol columna de fum, que ràpidament ho comuniquin als telèfons 112 o 092.