Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es limita l’aparcament a l’Escardívol i a l’edifici Rubí +D per la revetlla de Sant Joan i la Festa Major 2013 Les primeres restriccions d’estacionament a l’Escardívol s’inicien el 22 de juny per la revetlla. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Es limita l’aparcament a l’Escardívol i a l’edifici Rubí +D per la revetlla de Sant Joan i la Festa Major 2013

Les primeres restriccions d’estacionament a l’Escardívol s’inicien el 22 de juny per la revetlla.
A partir d’aquesta setmana, començaran les limitacions per aparcar a l’Escardívol com a conseqüència de la Revetlla de Sant Joan primer i de la Festa Major després.

Per la Revetlla de Sant Joan, que se celebrarà el pròxim diumenge 23 de juny, es prohibirà aparcar a l’espai de davant de l’edifici de Correus i a l’àrea de davant de l’Escardívol, a partir de les 7 del dia 22 de juny, per tal que el solar es vagi buidant per poder organitzar aquesta festa popular. No es podrà tornar a aparcar fins a les 10 h del dia 24 de juny quan s’hagin retirat totes les infraestructures.

Sant Joan amb música i foc

Per gaudir d’aquesta nit màgica, l’Ajuntament de Rubí organitza un acte en què des de la plaça de Pere Aguilera, on es farà la lectura del manifest, sortirà la flama en cercavila, passant pel pg. de Pau Claris i els carrers Cadmo i Joaquim Blume fins arribar a l’Escardívol. Allà es farà l’encesa de la foguera i un raval de foc a la zona de davant de Correus, i continuarà amb un ball a càrrec de l’orquestra La Factoria Musical a partir de les 00.30 h.

A més de les tradicionals fogueres, és habitual l'ús de material pirotècnic a tot Catalunya. Per minimitzar les incidències que poden provocar la utilització del foc i d’aquests materials durant les revetlles, tant en el medi ambient com en les persones, la Generalitat de Catalunya posa en marxa anualment la campanya 'Revetlles amb precaució'. Amb aquesta iniciativa es pretén difondre diverses mesures de precaució a tota la població, però sobretot als adults, que són qui han de tenir cura i supervisar tant l’adquisició de material pirotècnic com l’ús que en faran els petits.

Arriba la Festa Major

A partir del 24 i fins al 28 de juny a les 6 h, es tornarà a poder estacionar amb normalitat al solar de Correus, i començaran les restriccions d’aparcament a la banda dreta de l’Escardívol (mirant a la riera) a partir del dimarts 25 de juny a les 9 h, pel muntatge de les infraestructures per la Festa Major, una limitació que s’estendrà a l’altra banda a partir del 27 de juny a les 9 h. En el cas de la banda dreta, no es deixarà accedir a l’espai d’aparcament a partir del 24 de juny a les 6 h, i el 26 a la mateixa hora per l’altra banda de l’Escardívol.

La Policia Local començarà a senyalitzar i repartir avisos en els vehicles que habitualment estacionen a la zona aquesta mateixa setmana, i des de 24 hores abans del moment en que no hi poden haver vehicles, no se’n deixarà accedir cap a l’interior, tret de les zones taronja. Aquesta mesura ha de permetre al dispositiu policial detectar vehicles que puguin estar abandonats, avariats o sostrets, i tenir marge de temps per avisar els titulars o fer les gestions necessàries per fer la seva retirada.

Els vehicles que utilitzen l’aparcament de l’edifici Rubí + D també veuran limitada l’accessibilitat a partir de les 9 h del dia 24 de juny i estarà prohibit estacionar a partir del 25 de juny a les 9h.

Un cop acabi la Festa Major i les infraestructures necessàries per la seva organització hagin estat retirades, es tornarà a poder aparcar en tots els espais amb normalitat.