Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es constitueix oficialment el Consell de la Formació Professional de Rubí Es tracta d’una de les 11 accions incloses al Pla de reactivació econòmica i treball de l’Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Es constitueix oficialment el Consell de la Formació Professional de Rubí

Es tracta d’una de les 11 accions incloses al Pla de reactivació econòmica i treball de l’Ajuntament de Rubí
El Consell de la Formació Professional de Rubí és, sobretot, una plataforma estable, a la qual hi participen tots els agents educatius, socials i econòmics implicats en la formació de les persones durant tota la seva vida professional. Des d’aquesta base es podrà planificar l’oferta formativa existent a la nostra ciutat, de manera global i unificada, i en estreta col•laboració amb les organitzacions empresarials i les entitats públiques i privades.

La seva creació és una de les accions incloses al Pla de reactivació econòmica i de treball de l’Ajuntament de Rubí. Segons ha dit l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, “tenim com a prioritat trobar vies per a l’ocupació i lluitar contra l’atur, i el consell pot ser un instrument vàlid de formació per a la cerca de feina, perquè seran persones formades d’acord amb les necessitats d’ocupació que ens plantegen les pròpies empreses”.

Es tracta, va afegir la regidora d’educació, Arés Tubau, a la roda de premsa prèvia a l’acte de constitució, de “formació contínua i ‘professionalitzadora’ en totes les àrees, formant professionals en aquells àmbits concrets que desprès tenen una aplicació a l’àmbit laboral”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha incidit en el fet que “cal continuar apostant per l’educació de qualitat. El nostre paper com a Ajuntament és reivindicar a la Generalitat les necessitats que tenim com a ciutat”.

L’acte de constitució, que va tenir lloc el divendres 28 de setembre, a l’auditori del Rubí+D, va comptar amb la intervenció de la presidenta del Consell Català de la Formació Professional (CCFP), Teresa Casanovas, qui a més de felicitar al consistori per la iniciativa, va remarcar la importància d’espais com aquest on es comparteixen objectius educatius comuns per a tot el territori.

Teresa Casanovas va explicar que els consells de la formació professional, “donen el pols del dia a dia; detecten les necessitats del teixit empresarial del territori; faciliten les pràctiques a les empreses i cerquen quina qualificació necessiten els treballadors en actiu del territori, orienten i informen”, en definitiva, tenen com a finalitat acomplir amb els quatre eixos estratègics del III Pla General de Formació Professional, que són “els pilars sobre els quals pivotarà el marc estratègic que acompanyarà el Govern en la transformació del sistema d’orientació i Formació Professional del país”. Els eixos són:

1. La planificació i adaptació de l’oferta formativa integrada a les necessitats del mercat de treball i de les
persones.
2. L’impuls dels centres integrats de Formació Professional.
3. L’organització d’un mecanisme integrat de reconeixement i acreditació de les competències professionals.
4. El desenvolupament d’un sistema integrat d’informació i orientació professional.

Rubí és una de les poques ciutats que compta ara mateix amb un òrgan d’aquestes característiques, junt amb Barcelona, Terrassa, Mataró, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat i Lleida.