Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es constitueix la Comissió Cívica del projecte Barris al Dia que vetllarà per la transparència de tot el procés El projecte Barris al Dia està inclòs en el marc del Pla de Mesures anticrisi 2013 de l’Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es constitueix la Comissió Cívica del projecte Barris al Dia que vetllarà per la transparència de tot el procés

El projecte Barris al Dia està inclòs en el marc del Pla de Mesures anticrisi 2013 de l’Ajuntament de Rubí
L’Auditori del Rubí+D va acollir l’acte de constitució de la Comissió Cívica vinculada al projecte participatiu Barris al Dia. Aquest nou òrgan el formen representants de la ciutadania dels 6 districtes que han participat en el projecte, membres dels diferents grups polítics amb representació al Ple municipal, a més dels representants tècnics i polítics que lideren el projecte inicial.

Les funcions de la Comissió Cívica de Barris al dia son garantir la transparència del projecte, i fer el seguiment de l’execució tècnica, de les actuacions que es van prioritzar a la jornada participativa del passat 15 de juny, on una vuitantena de representants d’entitats i ciutadania van debatre les actuacions a dur a terme a cada districte de la ciutat.

La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, que va conduir l’acte de presentació, va destacar “la importància de poder comptar amb la participació i implicació dels veïns i veïnes de Rubí, perquè vol dir que estem sumant esforços, compartint responsabilitats, i posant en valor temes tant importants com és el manteniment de l’espai públic”.

Desprès de la constitució de la comissió es va procedir a presentar l’informe de resultats de la jornada del 15 de juny. Les dades de l’informe conclouen que hi ha 312 possibles actuacions, de les quals 40 han estat noves propostes realitzades pels grups, formats per 68 participants.

Posteriorment, l’equip tècnic del Servei d’Obra Pública de l’Ajuntament de Rubí, va fer la valoració tècnica dels projectes proposats per la ciutadania, i va presentar les adaptacions necessàries que caldrà dur a terme d’acord a les limitacions tècniques o econòmiques del projecte Barris al Dia, que compta amb una partida pressupostària de 400.000 euros, inclosa al pressupost aprovat per l’Ajuntament de Rubí, en el marc del Pla de Mesures Anticrisi 2013.

La Comissió Cívica de Barris al dia es trobarà de nou, en una reunió de seguiment de les obres, el proper mes de novembre, i al gener de 2014 està previst convocar una reunió de valoració de l’execució del projecte.