Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ensenyament afegeix un grup més d’ESO i elimina un de P-3 pel curs vinent a Rubí Inicialment, s’havia eliminat un de P3 i dos de primer d’ESO. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Ensenyament afegeix un grup més d’ESO i elimina un de P-3 pel curs vinent a Rubí

Inicialment, s’havia eliminat un de P3 i dos de primer d’ESO.
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha decidit augmentar un grup de primer d’ESO a l’Institut La Serreta i eliminar un altre de P3 a l’Escola Joan Maragall, després de concloure el període de preinscripcions i revisar les sol·licituds rebudes per als centres escolars de Rubí. De fet, quan es va iniciar el període de preinscripció al març, el mapa escolar de Rubí ja preveia per al curs 2013-2014 la supressió d’un grup a l’Escola el Bosc, un a l’Institut La Serreta i un altre al Torrent dels Alous. Després d’aquesta correcció, en total a Rubí hi haurà dos grups menys de P3 i un menys a secundària.

La regidora d’Educació Arés Tubau ha afegit que “analitzant els números de les sol·licituds de la preinscripció i les preferències de les famílies, la decisió del Departament d’Ensenyament pot ser raonable però si no deixessin augmentar la ràtio de les concertades a 28 alumnes per aula no caldria arribar a tancar cap grup més de P3 de l’escola pública”. La ràtio pels centres de primària públics és de 25 alumnes per aula. Tubau ha afirmat que “si totes les escoles, concertades i públiques, tinguessin la mateixa ràtio a 25, segurament hi hauria algun grup de P3 més esponjat i podríem mantenir tots els grups de P3 previstos”.

Pel pròxim curs, s’han presentant 784 preinscripcions d’infants i joves per als centres d’educació infantil pública i concertada a Rubí, dels quals 7 són de no residents. L’oferta era de 800 places vacants en tots els centres educatius de la ciutat. D’aquestes 784 preinscripcions, 511 han estat presentades en centres educatius públics i 273 en centres concertats. Les llistes definitives es publicaran el pròxim 24 de maig.