Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encara hi ha 15 dies de termini per demanar els ajuts tributaris per l’IBI, les escombraries i la transmissió de vivenda Per la bonificació de la plusvàlua, hi ha temps fins al 31 de desembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Encara hi ha 15 dies de termini per demanar els ajuts tributaris per l’IBI, les escombraries i la transmissió de vivenda

Per la bonificació de la plusvàlua, hi ha temps fins al 31 de desembre.
Els ciutadans i ciutadanes que es trobin en alguns dels quatres supòsits, aprovats pel ple municipal, per donar suport a les economies domèstiques més desafavorides o en situació més precària, tenen fins al 15 d’octubre per presentar les seves sol·licituds per a aquest tipus d’ajuts. Les sol·licituds es poden demanar per l’Impost de Bens Immobles (IBI), la taxa d’escombraries per a les famílies monoparentals, i l’Increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, en el cas de la transmissió de l’habitatge habitual per compravenda amb condonació del deute hipotecari, dació en pagament del deute hipotecari o execució hipotecària. Les quanties que s’atorgaran dependran del ajuts però, inicialment, van des del 50% al 95% de bonificació de la quantia de la quota anual, en funció de l’ajut demanat.

La documentació es pot presentar al Registre General de l’Ajuntament (OAC) fins al 15 d'octubre, excepte per al cas de l'impost de l'Increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) que es podran lliurar fins al 31 de desembre.

Aquesta és una de les accions impulsades pel Paquet de mesures extraordinàries que l’equip de govern ha posat en marxa per tal de mantenir la cohesió social, mitjançant el suport a les famílies que estan en situació econòmica més difícil. Per a aquest exercici, el consistori ha pressupostat un total de 414.118 euros per destinar a aquests ajuts en els sis supòsits que contemplen.