Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empty Cage presentaran el seu primer disc al nou Espai 1413 d'El Pinar La programació del nou auditori vol donar cabuda als músics locals, que reclamaven des de fa temps espais per actuar en directe https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Empty Cage presentaran el seu primer disc al nou Espai 1413 d'El Pinar

La programació del nou auditori vol donar cabuda als músics locals, que reclamaven des de fa temps espais per actuar en directe
El grup rubinenc Empty Cage serà l’encarregat de donar el tret de sortida oficial a la programació d’activitats del nou Espai 1413 del Centre Sociocultural d’El Pinar. El duo format per Sergi Estella i Gerard Tort hi presentarà aquest divendres a partir de les 23 h el seu primer disc, Tal com raja, just l’endemà d’haver-ho fet al Hard Rock Cafè de Barcelona. Aquest treball musical va veure la llum el passat 14 de novembre fruit de la victòria dels rubinencs a l’edició 2012 del concurs de maquetes Sona 9, organitzat per la revista Enderrock, TV3 i Catalunya Ràdio.

“És un plaer poder presentar aquest disc a Rubí. Som una ciutat amb molta tradició musical i aquesta és una bona oportunitat perquè es doni a conèixer”, ha declarat Sergi Estella, cantant i guitarrista d’Empty Cage. Sobre el seu primer àlbum, la banda assegura que “és un reflex de la maduresa que ha aconseguit el grup durant aquest darrer any”.

La banda ha animat els rubinencs a acompanyar-los a la presentació de Tal com raja a Rubí. El preu de l’entrada és de 3 euros.

Un espai per als músics locals

El nou auditori d’El Pinar, batejat com a Espai 1413, neix amb la voluntat de cobrir la manca d’escenaris per presentar música en directe a la ciutat. En aquest sentit, l’equipament esdevé una oportunitat perquè els artistes locals donin a conèixer els seus espectacles i, fins i tot, perquè hi facin petites residències per poder-los assajar. La regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz, s’ha declarat il·lusionada amb la posada en marxa aquest auditori: “Tenim moltes ganes d’engegar aquest nou espai. Creiem que serà un nou punt de referència de la ciutat, que aportarà un valor afegit com a espai musical”.

L’auditori, de caràcter polivalent, té una superfície total aproximada de 300 m2 distribuïts en una sala, serveis públics, camerinos, magatzems, zones d’instal·lacions i un escenari mòbil que permetrà distribucions diverses i flexibles en funció de les activitats que s’hi programin. L’equipament escènic està composat per 32 focus, una taula de control de so i llums, altaveus, i un vídeo projector d’alta resolució. L’aforament previst és de d’unes 150 persones assegudes i 300 dempeus.

Pel que fa a la programació del nou Espai 1413, s'hi volen incloure concerts de tots els gèneres, així com altres tipus d’espectacles i activitats, ja sigui teatre, cinema, conferències o convencions, entre d’altres. La intenció de l’Ajuntament és combinar la producció pròpia amb propostes externes que sedueixin el públic i el convidin a acostar-se a El Pinar.

De moment, s’ha tancat una programació de concerts que arrenca aquest divendres amb Empty Cage i que segueix amb actuacions d’estils molt diversos. El 13 de desembre, el grup local de hip-hop Matador Rockers presentarà a l’Espai 1413 el seu disc Esto tenía que pasar. El 27 de desembre, li arribarà el torn a l’entitat Jazz Rubí, que interpretarà una selecció d’estàndards nadalencs. El 10 de gener, tindrà lloc el concert d’una altra banda rubinenca, Pasos de Mono. I el 17 de gener, el grup Sim City portarà fins al Pinar les seves versions d’AC/DC. Aquests concerts, que es faran a les 22.30 h, es completaran amb els habituals vermuts musicals del Pla de Desenvolupament Comunitari d’El Pinar els dies 15 de desembre i 19 de gener a les 12 h.