Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Emotiva commemoració dels 50 anys de la rierada 202 torxes han recorregut Rubí en memòria de les víctimes de la nit del 25 de setembre de 1962 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Emotiva commemoració dels 50 anys de la rierada

202 torxes han recorregut Rubí en memòria de les víctimes de la nit del 25 de setembre de 1962
La Taula de Cultura Popular i Tradicional de Rubí ha organitzat l’acte amb més participació en record de la rierada del 25 de setembre de 1962. S’han encès 202 torxes, 201 en record a les víctimes identificades de la rierada i una més per honorar aquelles persones que es van donar per desaparegudes.

La marxa ha sortit del barri de la reconstrucció, el 25 de setembre, encapçalada per nenes i nens de totes les escoles públiques de Rubí i dels instituts JV Foix i Estatut. L’escola de l’Esbart de Rubí, Flor de Neu, els Castellers de Rubí i els Diables de la Riera completaven la marxa, seguits pels ciutadans de Rubí que han volgut participar en aquest acte.

La marxa ha fet dues parades: una a l’església de Sant Pere i una altra al pont del carrer Cadmo, on s’ha fet l’ofrena floral que aplegat quasi 800 persones en un dels moments més intensos de la jornada. L’esdeveniment finalitzava a l’amfiteatre del Castell, amb el cant coral de l’Obrador, una sardana oberta i un pilar de dol dels Castellers.

L’Ajuntament celebra un ple extraordinari com a acte institucional central

L’acte més institucional de commemoració del 50è aniversari de la rierada ha tingut lloc a les 19:30 hores, d’aquest dimarts 25 de setembre, amb la celebració d’un ple extraordinari on els portaveus dels grups municipals han aprovat per unanimitat una moció d’homenatge a les víctimes de la tragèdia. Minuts desprès, a la plaça de l’Ajuntament, l’alcaldessa, Carme García Lores, Arés Tubau (ERC), Mònica Querol (PP), Marta Ribas (ICV-EUIA), Núria Climent (CIU), Agustí Martínez (ACR) i Manuel Velasco (PSC) han llegit el text de la moció que acabaven d’aprovar.

Inauguració de l’exposició d’EDRA “El jardí dels records”


El darrer acte institucional serà la inauguració de l’exposició de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (EDRA), que amb el nom de “El jardí dels records” reconstrueix un veritable jardí a partir d’unes peces d’adob i llavors, creant uns dipòsits biodegradables en els quals s’hi dipositaran els desitjos de tothom que hi vulgui participar. Aquests elements es llençaran a la riera, per a com ha explicat amb anterioritat l’alcaldessa, Carme García, “tornar a la riera el que és seu, però tornarem aquest adob acompanyat de vida i sobretot de la llavor més forta, la que es capaç de resistir a les pitjors inclemències i dificultats; la llavor de l’esperança”.

Des d’avui i fins el dia 4 de setembre, de 17 a 19 hores, tota la ciutadania que vulgui podrà visitar l’exposició a la Sala d’Exposicions d’EDRA, i desar el seu desig.

Els actes d’homenatge continuaran fins al mes de desembre

Aquest acte, però, no tanca totes les accions previstes per a la commemoració dels 50 anys de la rierada. Entitats i ciutadania continuen organitzant altres activitats. El programa complet es pot consultar a la web: www.rubi.cat/rierada.

També es poden veure imatges dels actes centrals del 25 de setembre a la galeria d’imatges de la web municipal: www.rubi.cat.