Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Emotiu record per a l'escalador rubinenc Pau Sánchez i per al coreògraf Eduard Ventura en la recepció de Festa Major per a les entitats A les 20.30 hi haurà el pregó que marca l’inici de la festa i a la nit el concert inaugural amb Manel al Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Emotiu record per a l'escalador rubinenc Pau Sánchez i per al coreògraf Eduard Ventura en la recepció de Festa Major per a les entitats

A les 20.30 hi haurà el pregó que marca l’inici de la festa i a la nit el concert inaugural amb Manel al Castell
Ahir a la tarda, l’Ajuntament de Rubí organitzava la recepció anual que l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ofereix a les entitats i associacions de la ciutat per celebrar amb els seus integrants l’inici de la Festa Major de Sant Pere, en la qual cada any treballen de forma intensa amb les diverses activitats que organitzen per a grans i petits. En aquest sentit, l’alcaldessa va dir que “ sense les entitats de Rubí la Festa no seria el que és: la millor de la comarca”. “Aquesta Festa sou vosaltres”, va afegir adreçant-se als representants de les 300 entitats que han estat convidades a l’esdeveniment. “.

A més, aquest acte anual serveix també per homenatjar a les entitats que celebren el 25è aniversari des de la seva creació, que l’alcaldessa ha aprofitat per felicitar a l Centre d'Esplai El Gripau Blanc i el Club Esportiu Rubí Futbol Sala, que aquest any han fet els seus 25 anys dedicats a l’esport i al lleure. També s’ha retut homenatge a l’Agrupament Escolta Guspira que en aquest cas ha fet el seu 30è aniversari.

Les entitats homenatjades

El Club Esportiu Rubí Futbol Sala va començar l’any 1984 la pràctica esportiva amb un grup d’amics que es trobaven a l’escola Maria Montessori. Va ser l’any 1986 quan l’entitat es va constituir jurídicament amb el nom “Rubí futbol sala” i es van incorporar a les activitats esportives del pavelló de Can Rosés.

L’any 1999 l’entitat va començar a treballar amb la base i s’incorpora en el funcionament dels Jocs Esportius Escolars com col·laboradors de l’ajuntament en la seva organització i de forma particular en el futbol sala. Dos anys més tard es fusiona amb l’Esportiu Coplasti Rubinenc i el nom de l’enitat passa a ser l’actual. En l’actualitat l’entitat compta amb 16 equips i més de 500 esportistes en futbol sala vinculats als equips federats, funcionament dels jocs escolars i funcionament de la lliga d’aficionats.

Des de l’any 2000 l’entitat gestiona el pavelló de Can Rosés i dinamitza les instal·lacions esportives de l’IES La Serreta, a més de continuar col·laborant en l’organització dels Jocs Esportius Escolars de Rubí. També fa un programa de manteniment d’adults i gent gran i organitza els campus poliesportius, tots ells programes oberts a la població de Rubí.

Entre les fites esportives més destacables hi ha la participació de l’equip sènior masculí a primera divisió estatal “A” i l’ascens a divisió d’honor que l’equip sènior femení ha aconseguit aquesta temporada.


També un grup reduït de persones, concretamente 5 monitors, van ser els impulsors de la posada en funcionament del Centre d’Espai Gripau ara fa 25 anys (1986). La seva primera seu va ser la Torre Bassas . L’any 88 passen a tenir seu pròpia en un local cedit al Centre Cívic de Ca n’Oriol.
Un total de 150 monitors i centenars de nens han passat per aquest emblemàtic centre d’esplai.
Fa 8 anys van iniciar una etapa innovadora amb la creació de Casals diaris, tant a la seva seu social com a l’escola Teresa Altet, i l’any 2006 posen en marxa els Casals d’estiu.

L’homenatge a la tercera entitat, l’Agrupament Escolta Guspira, ha estat especialmente emotiva per la recent desaparició d’un dels seus fundadors, Pau Sánchez, que va morir el passat 12 de juny mentre s’entrenava a Osca per l’ expedició que tenia previst fer aquest estiu a la Xina. Carme García va lamentar la seva desaparició que,“juntament amb la d’Eduard Ventura són dues grans pèrdues per a l’associacionisme rubinenc'

Juntament amb Pau Sánchez, Jaume Rovira, Ramon Puig i Jan Ribalaiga, l’any 1980 al llarg d’una excursió al pantà de Sau van tenir la idea de crear l’agrupament, com a secció del Centre Excursionista de Rubí.
L'AE Guspira es dedica a l'educació en valors en el temps de lleure de joves i infants. des dels 6 fins als 18 anys. Té com a principis bàsics la laicitat, la coeducació i la catalanitat. I s'emmarca en una associació present arreu de Catalunya, els Escoltes Catalans.
Acompanyant el Centre excursionista, l’Agrupament ha passat pels diferents locals que aquest ha ocupat: al C. Cervantes, al c. St. Pere, a l'antiga Cooperativa (on ara hi ha els jutjats), a la Torre Bassas, al Celler, al centre cívic Can Fatjó i al Vapor Nou. Actualment es troba al passeig de la riera al costat de la plaça Pep Rovira.

A partir de demà, més de 200 activitats de Festa Major

La recepció a les entitats és el preludi de la Festa Major que donarà el tret de sortida aquesta tarda de dimarts dimarts amb el seguici de la festa a les 18.30 h a la plaça d’Antonio Machado, un acte que conclourà a la pl. de Pere Aguilera a les 20.30 h amb el Pregó, enguany, a càrrec del jove l’actor rubinenc Mikel Iglesias, l’Ignasi de la sèrie de TV3, “Polseres Vermelles”.
Després del pregó seguirà la tradicional coca i cava per a tothom, on un any més participaran una desena de dones del col•lectiu de gent gran dintre del programa de voluntariat cívic que impulsa el consistori per a aquestes dates. I ja per la nit, les diverses activitats musicals, com el Barracuda Festival 2011 que es farà a l’Escola Pau Casals, les IX Jornades de Jazz a la pl. Anselm Clavé, o l’actuació de Manel en el concert inaugural, entre d’altres, seran les primeres de les més de 200 activitats d’una festa en la que participaran més d’una cinquantena d’entitats fins al diumenge 3 de juliol.

Més informació